Αναγόρευση Επίτιμων Διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής του Π.Θ.

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-16, 12:32:58
Από αριστερά: Ο Hans-Henning Eckstein και ο Natzi Sakalihasan
Αναγόρευση Επίτιμων Διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής του Π.Θ.

Ειδική τιμητική εκδήλωση διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τιμήν των Καθηγητών Hans-HenningEckstein και Natzi Sakalihasan κατά την οποία θα αναγορευθούν Επίτιμοι Διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας την Τρίτη  22 Μαΐου και ώρα 19:00.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Προσφώνηση των Καθηγητών Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan από τον Αν. Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη, χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη, επίδοση του «επαίνου» προς τον Καθηγητή Hans-HenningEckstein από τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Αθανάσιο Γιανννούκα, επίδοση του «επαίνου» προς τον Καθηγητή Natzi Sakalihasan από τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Μιλτιάδη Ματσάγκα, ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση του Ψηφίσματος, της αναγόρευσης, του Διδακτορικού Διπλώματος και του Επιτηβεννίου προς τους Καθηγητές Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan από τον Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Χριστάκη  Χατζηχριστοδούλου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλίες των τιμώμενων και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.                                                     

Ο κ. Hans-Henning Eckstein είναι Καθηγητής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και Διευθυντής της Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής “Klinikum rechts der Isar der Technischen Universität München” και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στο χώρο της Αγγειοχειρουργικής με πρωτοποριακό ερευνητικό αλλά και εφαρμοσμένο κλινικό έργο. Στην Κλινική του έχει εκπαιδευθεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών που είτε έχουν επιστρέψει και σταδιοδρομούν στην Ελλάδα είτε έχουν λαμπρή σταδιοδρομία στη Γερμανία. Επίσης, ο Καθηγητής Hans-HenningEckstein έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και με την Αγγειοχειρουργική κοινότητα της χώρας μας ενώ είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού. Τέλος, για όλα τα παραπάνω έχει ήδη αναγορευθεί επίσης και Επίτιμος Διδάκτορας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Natzi Sakalihasan είναι Καθηγητής Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και Διευθυντής της Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης του Βελγίου και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στην έρευνα των συγγενών και επίκτητων παθήσεων της αορτής έχοντας λάβει υποτροφίες (grants) από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς για το σκοπό αυτό. Στην Κλινική και στο Εργαστήριό του έχει εκπαιδευθεί/εργαστεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών/ βασικών επιστημόνων. Επίσης, Ο Καθηγητής Natzi Sakalihasan έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και συνεπίβλεψη σε μια Διδακτορική Διατριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πομάκικη καταγωγή και έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή ενώ αγαπά την Ελλάδα ως πατρίδα του κατέχοντας ελληνικό διαβατήριο και σκοπεύει με την αφυπηρέτηση του να διαμείνει μόνιμα στη Σκιάθο όπου ήδη διαθέτει οικία. Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η εθελοντική του προσφορά σε αναπτυσσόμενα κράτη (Βιετνάμ) όπου μεταβαίνει για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς μικρά παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες και ενήλικες με αορτικές παθήσεις ενώ έχει βοηθήσει αρκετές φορές το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με δωρεάν προσφορά υγειονομικού υλικού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=