ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή σ’ ένα βραβευμένο βολιώτη δάσκαλο

τιμή-σ-ένα-βραβευμένο-βολιώτη-δάσκαλ-39690

Ο Στυλιανός Σακελλαρίου θα τιμηθεί από το Παιδαγωγικό Τμήμα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης

Ο βραβευμένος Βολιώτης δάσκαλος Στυλιανός Σακελλαρίου, συγκαταλέγεται μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της τελετής ορκωμοσίας των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 8 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο νεαρός δάσκαλος, ο οποίος αποφοίτησε από το ίδιο τμήμα, θα τιμηθεί με αφορμή τη βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα μιλήσει στους αποφοίτους.

Συγκεκριμένα, ο Στυλιανός Σακελλαρίου συγκαταλέγεται μεταξύ των δεκαπέντε εκπαιδευτικών που τιμήθηκαν με τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το έτος 2014-2015» και μεταξύ των δέκα πρώτων, που απέσπασαν παράλληλα χρηματικό έπαθλο, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση που μου απηύθυνε ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ήταν καθηγητής μου στην ίδια σχολή, να παραστώ στην τελετή ορκωμοσίας και να μιλήσω στους απόφοιτους» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ευαισθητοποιημένος δάσκαλος, ο οποίος μεταφέρει τη γνώση στους μαθητές παραμεθόριων περιοχών.

Ο ίδιος αποφοίτησε το 2006 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, διορίστηκε ως αναπληρωτής στην ορεινή Αρκαδία σε μονοθέσιο σχολείο.

Η εκπαιδευτική διαδρομή στις παραμεθόριες περιοχές συνεχίστηκε στο Ρέθυμνο, κατόπιν στη Νάξο, την Κεφαλονιά, στους Φούρνους και σήμερα διδάσκει σε μονοθέσιο σχολείο, στο ορεινό χωριό Δανακός της Νάξου, ενώ η οργανική του θέση βρίσκεται στη Σκιάθο.

Καθημερινά διανύει απόσταση 25 χιλιομέτρων προκειμένου να μεταβεί από τη χώρα της Νάξου όπου διαμένει, στο ορεινό χωριό που βρίσκεται το σχολείο στο οποίο διδάσκει. Οι συνθήκες ζωής είναι καλές και οι ντόπιοι φιλόξενοι. Το σχολείο, αντίστοιχα, είναι παλιό, αλλά σε καλή κατάσταση. Υπάρχει θέρμανση και οι δύο μαθητές, της δευτέρας και της πέμπτης τάξης αντίστοιχα, μοιράζονται τη γνώση στην ίδια τάξη, όσο κι αν ακούγεται δύσκολο έως ακατόρθωτο. Το παζλ της γνώσης συμπληρώνεται με θαυμαστό τρόπο και τα παιδιά συμμετέχουν με ενθουσιασμό στη διαδικασία της μάθησης.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας δάσκαλος, ο βραβευμένος Βολιώτης εκπαιδευτικός επισημαίνει ότι «χρειάζεται μόνο αγάπη και υπομονή. Οταν αντιμετωπίζεις τα παιδιά με αγάπη, το αντιλαμβάνονται και το εκτιμούν πολύ περισσότερο από τη γνώση».

Μέσα από τις βιωματικές δράσεις που αναπτύσσει, αναδεικνύει την άλλη Ελλάδα, που κρύβει ανείπωτες ομορφιές, ανθρώπινη επικοινωνία και δυνατά συναισθήματα, τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη ζωής για τον ίδιο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου