ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει επικεφαλής στους Δρόμους Συνεργασίας

παραμένει-επικεφαλής-στους-δρόμους-σ-275342

Μπορεί ένας μετά τον άλλο οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας να ανεξαρτητοποιήθηκαν, ωστόσο ο Μαργ. Πατσιαντάς, παραμένει ως επικεφαλής.

Σε ανακοίνωση η οποία- όπως επισημαίνεται -προέρχεται από τους Δρόμους Συνεργασίας με επικεφαλής το Μαργαρίτη Πατσιαντά και στην οποία δεν δίνεται καμία απάντηση επί της ουσίας στα όσα καταλογίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν τονίζονται μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά θα εξακολουθήσει να πορεύεται στον Δήμο Βόλου και στην τοπική κοινωνία πάντα με γνώμονα τις αντιμνημονιακές, αντικαλλικρατικές και διεκδικητικές θέσεις της απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση, όπως αυτές είναι διατυπωμένες στην προεκλογική διακήρυξη αρχών της.

Για την παράταξή μας καθήκον αποτελεί η προάσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την απαξίωση και την οικονομική ασφυξία που της έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και που πρόκειται να συνεχιστούν εντονότερα και στο αμέσως επόμενο διάστημα με το τρίτο Μνημόνιο.

Η παράταξή μας είναι απέναντι στις πρακτικές επιβολής του νεοφιλελεύθερου δόγματος «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» στην Τ.Α. και στην κοινωνία. Aυτό το δόγμα υπηρετεί πιστά στον Δήμο μας η Δημοτική Αρχή Μπέου, χρησιμοποιώντας πολύ συχνά και μεθόδους που οδηγούν σε εκφυλισμό και εκφασισμό τη δημοτική λειτουργία. Θα εξακολουθήσουμε σθεναρά να υπερασπιζόμαστε τις διεκδικήσεις της Τ.Α. απέναντι στην κεντρική εξουσία καθώς και τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συμπολιτών μας που οδηγούνται μαζικά κάθε μέρα στο περιθώριο και στην φτωχοποίηση εξαιτίας των σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται.

Η στιγμή της ανεξαρτητοποίησης των έξι δημοτικών συμβούλων με πρόσχημα ότι δήθεν η επιλογή τους αυτή εκπορεύεται από το ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους, για παραίτηση του επικεφαλής της παράταξής μας, είναι φανερό ότι σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού παρόμοιες «απαιτήσεις», για «αντικατάσταση» επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων οι οποίοι παραμένουν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, έχουν προβληθεί με συγκεκριμένη κομματική κατεύθυνση και σε πανελλαδικό επίπεδο κατά παράβαση κάθε έννοιας σεβασμού της αυτόνομης λειτουργίας των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Τέλος, δηλώνουμε ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τους συμπολίτες και τα κινήματα της πόλης μας, ώστε να προασπίσουμε από κοινού την παραμονή στο δήμο των από χρόνια θεσμοθετημένων υπηρεσιών και αγαθών που παρέχονται προς τους πολίτες καθώς και την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου