Παρουσιάζει το μονοθέσιό της η ομάδα «Κένταυρος»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-06-12, 10:20:37
Αγωνιστικό μονοθέσιο από την ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Παρουσιάζει το μονοθέσιό της η ομάδα «Κένταυρος»

Σήμερα το βράδυ στην παραλία του Βόλου

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Φοιτητική Ομάδα Κένταυρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του αγωνιστικού της μονοθέσιου στην παραλία του Βόλου. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8:30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου (έμπροσθεν κτιρίου Παπαστράτου). Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος.

Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή τους σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Αλέξης Κερμανίδης.

Μέσα από την προθυμία της για μάθηση, πρόοδο αλλά και διάκριση, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποια από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις.

  • 2011 FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η θέση στην ανάλυση κόστους.
  • 2012 Formula Student England (Silver - stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του Σχεδιασμού, 5η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 9η θέση στην γενική κατάταξη.
  • 2013 FSAE Italy (Varano) Class 1(σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 4η θέση στην Ανάλυση Κόστους.
  • 2014 FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου.

Τη φετινή χρονιά η ομάδα θα συμμετέχει στο διαγωνισμό της Γερμανίας, που διοργανώνεται στο Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου καθώς κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα τεστ γνώσεων που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=