ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στον ΙΜΑΝΤΑ

συναγερμός-στον-ιμαντα-648359

Για έργο 70 εκ. ευρώ που οδηγείται μέσω της ΔΕΗ στην Πολωνία

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΙΜΑΝΤΑ, σε προσωπικό και διεύθυνση. Ενα μεγάλο έργο ύψους 70 εκ. ευρώ που θα έδινε «ζωή» και νέα ώθηση στο εργοστάσιο για τα επόμενα τρία χρόνια, σε μία περίοδο ύφεσης και «χαμηλών πτήσεων» σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οδηγείται σε μία πολωνική εταιρεία μετά από διεθνή διαγωνισμό που έκανε η ΔΕΗ και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Με ένσταση αναμένεται να «απαντήσει» ο ΙΜΑΝΤΑΣ στη διαδικασία του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στον επίμαχο διαγωνισμό όπως υποστηρίζουν οι θιγόμενοι, έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις από τις εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και πήραν μέρος στη διαδικασία.

Χθες αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στο τοπικό εργοστάσιο μετέβη στην Αθήνα και με τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε συνάντηση στη Βουλή στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος με τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Εκ μέρους του σωματείου ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Μπουρούς ενημέρωσε τους δύο υπουργούς για το θέμα που έχει ανακύψει, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το όλο πρότζεκτ του έργου από τη ΔΕΗ, καθώς όπως τονίστηκε πρόκειται για ένα έργο μαμούθ προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ το οποίο εφόσον αναλάβει να το υλοποιήσει ο ΙΜΑΝΤΑΣ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ακόμη θα ενισχυθεί σημαντικά η παραγωγική διαδικασία αφού ουσιαστικά θα υπάρξει μαζική παραγωγή για την επόμενη τριετία και παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη της εταιρείας, γεγονός που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά τόσο για το προσωπικό του εργοστασίου όσο και για την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον επίμαχο διαγωνισμό υπάρχουν ζητήματα τα οποία χρήζουν επανεξέτασης αφενός και αφετέρου επαναπροσδιορισμού προκειμένου κυρίως να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και παράλληλα τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δίνουν απασχόληση στο ντόπιο προσωπικό.

Οπως μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους δύο υπουργούς αλλά ειδικότερα στον κ. Λαφαζάνη που προΐσταται και πολιτικά της ΔΕΗ, έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις από τις εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και πήραν μέρος στο διαγωνισμό και οι οποίες αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται από το 100% του αντικειμένου του έργου με συνολικό κόστος 70 εκ. ευρώ, να παίρνουν από το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη, μόνο ένα ποσοστό περίπου 30% του έργου, δηλαδή «ψίχουλα» όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ που εκφράζουν έκδηλο προβληματισμό για το μέλλον τους εάν δεν υπάρξει παρέμβαση επαναπροσδιορισμού του επίμαχου διαγωνισμού.

Από τη συζήτηση που έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν θετικοί ως προς το να εξετάσουν το θέμα που έχει ανακύψει στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που τους δίνει το θεσμικό πλαίσιο, ενώ συνδρομή θα υπάρξει και από τους πέντε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε μία συλλογική προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία. Πρώτη φορά το θέμα είχε τεθεί τον προηγούμενο Οκτώβριο εν μέσω των κινητοποιήσεων που είχαν γίνει για την εκ περιτροπής εργασία όταν σε τριμερή που είχε γίνει στο Υπ. Εργασίας με τον τότε υφυπουργό Βασ. Κεγκέρογλου είχε τεθεί το θέμα εκ μέρους των εκπροσώπων της εταιρείας που είχαν τονίσει ότι ένα τέτοιο έργο δημιουργεί προοπτικές ανάκαμψης και δίνει νέα ώθηση στη λειτουργία της επιχείρησης στο Βόλο και είχαν ζητήσει τη συνδρομή όλων προκειμένου το έργο να κατοχυρωθεί στην εταιρεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου