ΤΟΠΙΚΑ

«Θεαματική κωλοτούμπα» για την άρδευση

θεαματική-κωλοτούμπα-για-την-άρδευ-664187

Η Κίνηση Πολιτών για το Νερό καταγγέλλει το Δήμαρχο Βόλου ότι άλλα υποσχόταν προεκλογικά και άλλα κάνει

Για θεαματική κωλοτούμπα σε ό,τι αφορά την πολιτική για την άρδευση καταγγέλλει το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό. «Ξέθαψαν» φυλλάδιο που διανεμήθηκε προεκλογικά στην Πορταριά «βάσει του οποίου ψηφίστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού», υποστηρίζοντας ότι άλλα υποσχόταν και άλλα πράττει.

Στο φυλλάδιο που δίνουν στη δημοσιότητα τα μέλη της κίνησης, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος, ανταποκρινόμενος στις προτάσεις των συγχωριανών μας…προτείνει την εφαρμογή του πιο κάτω προγράμματος με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δήμαρχος Βόλου…. 3.Άρδευση. α) Ορισμός υδρονομέων από την τοπική κοινότητα. Η αμοιβή των υδρονομέων από τους ιδιοκτήτες πιλοτικά β)Η διαχείριση του νερού άρδευσης να παραμείνει στην τοπική κοινότητα και όχι στην ΔΕΥΑΜΒ γ)Η συντήρηση και επισκευή των υδραυλάκων να παραμείνει στο τμήμα εγγείων βελτιώσεων του Δήμου δ) Να υπάρχει υπερχείλιση στην πηγή Μάνα τουλάχιστον 15% για διατήρηση της άγριας φυτικής και ζωικής πανίδας».

«Πρόκειται για μια θεαματική κωλοτούμπα στην οποία αναζητά, μάταια από όσα γνωρίζουμε, συναθλητές του είδους ανάμεσα στους αιρετούς. Τα τοπικά συμβούλια παραμένουν σταθερά στις θέσεις τους όχι γιατί πιέζονται από τις τοπικές κοινωνίες αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποι που τα απαρτίζουν έχουν επιδείξει απαράμιλλη αγωνιστικότητα και πάθος τα τρία αυτά χρόνια του αγώνα μας για το νερό», αναφέρει η Κίνηση, καταγγέλλοντας ότι για τρίτη φορά σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο τα τοπικά συμβούλια καλούνται να εκφέρουν άποψη για τον Κανονισμό Αρδευσης που έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές.

«Απειλούνται από τον δήμαρχο με μηνύσεις εναντίον τους, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί κανονισμός από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ. Στην ουσία καλούνται να αναιρέσουν τους εαυτούς τους ως αιρετοί αφού έχουν εκλεγεί από τους συγχωριανούς τους με την υπόσχεση ότι θα υπερασπιστούν τις αποφάσεις των συνελεύσεων, σύμφωνα με τις οποίες δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην ΔΕΥΑΜΒ να διαχειρίζεται την άρδευση και ζητούν να ενεργοποιηθεί το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης που υπάρχει, τυπικά ωστόσο, στο οργανόγραμμα λειτουργίας του Δήμου Βόλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Τα μέλη της Κίνησης για το νερό διαμηνύουν ότι δεν θα πάρουν αποφάσεις κάτω από συνθήκες πιέσεων, απειλών και δολοπλοκιών και ζητούν να γίνει σεβαστή η άποψη των τοπικών κοινοτήτων του Πηλίου, να παραμείνει η άρδευση στο πλαίσιο του δήμου

«Αδιαφορούμε παντελώς για το αν μας αναγνωρίζει ή όχι ως υπαρκτή συλλογικότητα για να μιλά μαζί μας. Αυτό είναι δουλειά της κοινωνίας μέσα από την οποία η Κίνηση έχει δημιουργηθεί από την ανάγκη να συντονίσουμε όλα τα χωριά τον αγώνα μας για το νερό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς να ξεΝΕΡΟνουμε και να χαλαρώνουμε για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό, προσβάσιμο από όλους και όλα», καταλήγουν.

Δεν εκδόθηκε ποτέ φυλλάδιο ~ Σκληρή απάντηση του Αχ. Μπέου στην ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το νερό

Δεν εκδόθηκε ποτέ φυλλάδιο του συνδυασμού για την άρδευση, απαντά ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, που κατηγόρησαν το Δήμαρχο για «κωλοτούμπα» στο θέμα της άρδευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με την κατάπτυστη, μνημείο ψεύδους και λασπολογίας, ανακοίνωση μιας χούφτας ιδιοτελών πολιτών, που αυτοαποκαλούνται ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ και που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να υπάρχουν σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου, απαντούμε για ένα και μόνο λόγο: Από σεβασμό στην αλήθεια και τους πολίτες του Βόλου.

Και λέμε:

Πρώτον ουδέποτε εκδόθηκε φυλλάδιο του συνδυασμού μας και μάλιστα να περιέχει τα όσα ασύστολα ψεύδη αναφέρονται στην ανακοίνωση. Αντίθετα οι κάτοικοι ιδιαίτερα των ορεινών οικισμών του Δήμου μας θα θυμούνται ασφαλώς τις κόντρες του ίδιου του Δημάρχου με τοπικούς παράγοντες, για τις σταθερές και αμετακίνητες απόψεις του για τη διαχείριση του νερού, χωρίς να υπολογίζει το εκλογικό-πολιτικό κόστος.

Δεύτερον σχετικά με όσα αισχρά αναφέρονται περί εκβιασμών και απειλών, καλούμε τους συντάκτες αυτής της άθλιας ανακοίνωσης να κατονομάσουν ποιος και από ποιόν έπεσε θύμα τέτοιων ενεργειών και να το καταγγείλουν στην Εισαγγελία.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Βόλου πρέπει να είναι σίγουροι ότι το νερό επί δικής μας Δημαρχίας ΔΕΝ πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, δηλαδή να δοθεί σε επιχειρηματίες, αλλά ούτε φυσικά σε πονηρούς ιδιώτες που κρύβονται πίσω από δήθεν Κινήσεις με βαρύγδουπες ονομασίες.

Η διαχείριση του νερού θα γίνεται αποκλειστικά από τη ΔΕΥΑΜΒ, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες της πλειονότητας των πολιτών, και με την εγγύηση και τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου