Υγειονομική εκστρατεία με φουσκωτά σκάφη από τον ΕΟΔΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-01, 16:18:16
Με φουσκωτά στα νησιά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για εξετάσεις κορονοϊού
Υγειονομική εκστρατεία με φουσκωτά σκάφη από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τα νησιά για προληπτικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες

Λιμάνι πιάνουν τα πλωτά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για προληπτικές εξετάσεις Covid-19 και σε απομακρυσμένα νησιά.

Η υγειονομική εκστρατεία περιλαμβάνει τα νησιά του Αιγαίου και σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των προορισμών, που θα επισκεφτούν τα πλωτά μέσα του ΕΟΔΥ, περιλαμβάνονται και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Η ενέργεια εντάσσεται στην επέκταση της δράσης των 500 κινητών ομάδων ελέγχου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους των μικρών νησιών, όπου και θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες στους κατοίκους. Αφετηρία αποτέλεσαν η Μήλος, η Κίμωλος, η Φολέγανδρος, η Σίκινος και έπεται συνέχεια.

«Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη Σύμπλευση ΑΜΚΕ για την πραγματοποίηση τεστ για τον Covid-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για Covid-19. Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=