«Πράσινο φως» για έργα αποκατάστασης σε Μονές και στο «Κάστρο» Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-17, 19:41:04
«Πράσινο φως» για έργα αποκατάστασης σε Μονές και στο «Κάστρο» Σκιάθου

Στις δύο συνεδριάσεις, 4 και 11 Φεβρουαρίου 2020 του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης των καθολικών των Ιερών Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς Σκιάθου όπως και η μελέτη για την αναστήλωση των μνημείων και των λιθόστρωτων του μεσαιωνικού οικισμού Κάστρου.

Οι Ιερές Μονές όπως και το Κάστρο, συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία των Βόρειων Σποράδων, που αποτυπώνουν τα πολιτιστικά στοιχεία της Σκιάθου και αναδεικνύουν την έντονη θρησκευτική παράδοση των κατοίκων.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή, προκάλεσε τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, για την ολοκλήρωση των φακέλων στο ΚΑΣ.

Την αμοιβή των μελετητών που συνέταξαν τις μελέτες, ύψους 23.000 ευρώ,  ανέλαβε εξολοκλήρου ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, γνωστός για την πολύχρονη και συνεχή υποστήριξή του, μέσα από τις χορηγίες του για τις ανάγκες του Δήμου Σκιάθου και των δημοτών.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Δημοτική Αρχή, υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των καθολικών των Ιερών Μονών όπως και για αναστηλωτικά έργα του «Κάστρου», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. Στο πρόγραμμα υπάρχει η δέσμευση τα έργα που θα ενταχθούν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=