Διεθνής προβολή της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-10, 09:39:50
Διεθνής προβολή της Σκιάθου

Δίαυλος ανάπτυξης με φόντο τη συμμετοχή του νησιού σε εναλλακτικές δράσεις

Καινούργιες προοπτικές ανοίγει για το νησί της Σκιάθου η συνεργασία, που αρχίζει άμεσα με το γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με παράλληλη συμμετοχή του νησιού σε γαστρονομικό φεστιβάλ, που διοργανώνεται τον Ιούλιο στο Λονδίνο. 

Η νέα συνεργασία του Δήμου Σκιάθου αρχίζει άμεσα με το γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μετά από συνάντηση με την Εμυ Αναγνωστοπούλου, προϊσταμένη του γραφείου, στο πλαίσιο της οποίας θα παραχωρηθεί φωτογραφικό υλικό του Δήμου, για την καμπάνια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πραγματοποιηθούν ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και θα συμμετάσχει η Σκιάθος, όπως προαναφέρθηκε, σε γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διοργανωθεί τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις είναι η επωδός της συμμετοχής του νησιού σε μια κορυφαία τουριστική διοργάνωση που έφερε το νησί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε και φέτος, ως συνεκθέτης, στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου το διάστημα 4 με 6 Νοεμβρίου. H World Travel Market είναι η σημαντικότερη διοργάνωση παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού, απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική αγορά, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Το Δήμο εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κουκουλάκης, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των επιχειρηματιών του τουρισμού της Σκιάθου, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι συμμετείχαν με στοχευμένες συναντήσεις.

Στη διάρκεια της έκθεσης ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και συζητήθηκαν επόμενοι στόχοι και τρόποι συνεργασίας. Συναντήσεις ακόμα πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών μεταξύ αυτών ο Paul Bixby διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εasy Jet, όπου εκφράστηκε από κοινού το έντονο ενδιαφέρον να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στον επόμενο σχεδιασμό ανάπτυξης του προγράμματος της εταιρείας.

Παράλληλα με στόχο την προβολή του προορισμού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 15 δημοσιογράφους από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία, οι οποίοι προσκλήθηκαν για την ερχόμενη άνοιξη στη Σκιάθο, με στόχο την προβολή του προορισμού.Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στη Σκιάθο, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα σε νέες αγορες.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=