Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-07, 10:45:24
(φωτο: αρχείου)
Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με δημοπράτηση έργου 1 εκατ. ευρώ

Σε έργα που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων προχωρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η οικονομική επιτροπή έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Καθαρίζουμε όλα τα ρέματα της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων ανάλογα με την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα που έχουν αξιολογήσει οι Υπηρεσίες μας».

Ο ίδιος επισήμανε: «Με σχέδιο και προγραμματισμό και σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους περιφερειακούς μας συμβούλους έχουμε εκπονήσει πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων σε όλους δήμους της Π.Ε. Μαγνησίας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για έργα ουσίας, για την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και τη διαδικασία της ομαλής και κανονικής διευθέτησης των υδάτων».

Τα έργα αφορούν σε εργασίες κατά βάση εντός της κοίτης των υδατορεμάτων, ενώ όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός των πρανών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού, είτε με χειρωνακτικά μέσα, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις, συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών, υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων κ.ά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=