Προσπάθειες ανάδειξης του δαμάσκηνου Σκοπέλου σε ΠΟΠ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-01, 09:11:45
Προσπάθειες ανάδειξης του δαμάσκηνου Σκοπέλου σε ΠΟΠ

Παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη Σκόπελο το δαμάσκηνο 

H ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η διοργάνωση εκδηλώσεων με διεθνή απήχηση και επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα, όπως το δαμάσκηνο, εντάσσονται στις προτεραιότητες των ιθυνόντων του Δήμου Σκοπέλου.

Η ανάδειξη του δαμάσκηνου Σκοπέλου σε προϊόν ονομασίας προέλευσης, και η προώθησή του διεθνώς, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το νησί.

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η Σκόπελος, όπου θα «φιλοξενηθεί» η τρίτη διεθνής συνάντηση του European Fruit Research Institute Network. Περισσότεροι από 150 επιστήμονες, αλλά και καλλιεργητές που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα, αλλά και την Ιαπωνία και ασχολούνται αποκλειστικά με το δαμάσκηνο, θα συμμετέχουν στις εργασίες.

Η παραπάνω συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι είναι ταυτόσημη με το πανευρωπαϊκό δίκτυο που απαρτίζεται από Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα ερευνών, τα οποία εξειδικεύονται πάνω σε διάφορα θέματα της δενδροκομίας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη της δαμασκηνοπαραγωγής στη Σκόπελο. Παράλληλος στόχος είναι ο χαρακτηρισμός του δαμάσκηνου σκοπέλου ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, με διεθνή απήχηση.

Μια άξια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, την οποία απαρτίζουν οι: Δρ. Αλεξ. Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Λάρισας, αν. Πρόεδρος τμήματος Φυτικής Παράγωγης, Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας Καθηγητής Εφαρμογών (Φυτοπαθολογίας) ΤΕΙ Λάρισας, τμ. Φυτικής Παραγωγής, Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός, αν. Καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, Εργαστήριο Βιολογίας και Τεχνολογίας Οπωροκηπευτικών, εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του παγκόσμιου συνεδρίου για το δαμάσκηνο στη Σκόπελο, το καλοκαίρι του 2015.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=