Διεθνής προβολή της Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-17, 16:00:49
Διεθνής προβολή της Σκοπέλου

Περισσότερα από 80 πανεπιστήμια δήλωσαν συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο για το δαμάσκηνο

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αναμένεται να τεθεί η Σκόπελος λόγω του παγκόσμιου συνεδρίου με θέμα το δαμάσκηνο, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή πολλών διακεκριμένων επιστημόνων από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 80 πανεπιστήμια από διάφορες χώρες του κόσμου, γεγονός που συνεπάγεται ευρεία προβολή του νησιού, καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, οι σύνεδροι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.

Το πολύ σημαντικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου, του ΤΕΙ Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας, ενώ όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης «η Σκόπελος θα γίνει ευρύτερα γνωστή διεθνώς, μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Με αφορμή το παραπάνω συνέδριο επανέρχεται το αίτημα να αναδειχθεί προϊόν ονομασίας προέλευσης το δαμάσκηνο Σκοπέλου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη προβολή και προώθηση του προϊόντος στην εγχώρια, αλλά και τη διεθνή αγορά. Ο δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι είναι στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής, να υλοποιηθεί η απαιτούμενη διαδικασία, προκειμένου να χαρακτηριστεί ποπ το δαμάσκηνο Σκοπέλου.

Το συγκεκριμένο αίτημα διατυπώνεται επί σειρά ετών, ενώ όπως αναφέρει ο δαμασκηνοπαραγωγός του νησιού, Θανάσης Γρυπιώτης «θα αποκομίσουμε πολύ σημαντικά οφέλη από το συγκεκριμένο συνέδριο, διότι οι ειδικοί θα δουν τη δική μας ποικιλία και θα μας πουν τη γνώμη τους, η οποία είναι σημαντική, διότι η κάθε καλλιέργεια και η κάθε προσπάθεια, πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την επιστήμη, εάν θέλει κανείς να επιτύχει». Ο ίδιος καλλιεργητής δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι πρέπει να γίνει ποπ το δαμάσκηνο Σκοπέλου, προς όφελος των παραγωγών του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=