Ξεκινά η ανακατασκευή των καλντεριμιών της Σκοπέλου και της Γλώσσας

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-10, 10:07:51
Ξεκινά η ανακατασκευή των καλντεριμιών της Σκοπέλου και της Γλώσσας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά  την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανακατασκευή καλντεριμιών οικισμών Σκοπέλου & Γλώσσας», προϋπολογισμού 550.000,00,00 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στόχος των έργων αυτών, είναι η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας».

Το έργο σε ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου. Αναφέρεται σε δρόμους που αποτελούν τον κύριο οδικό άξονα στο εσωτερικό των προαναφερθέντων οικισμών και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανήκει στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Ειδικότερα στον οικισμό Σκοπέλου η ανακατασκευή - ανάπλαση αφορά τους ακόλουθους δρόμους,  από Περιφερειακή Οδό, Αγιος Νικόλαος των Κήπων, Παλαιό κτίριο ΟΤΕ, Αγία Αικατερίνη έως και την Πλατεία Δελίτσικου, συνολικού μήκους μέτρων 560μ και  από Παραλιακή Οδό (κτίριο Ξενία), Πλατεία Δελίτσικου, Εκκλησία Παναγίτσας Ελευθερώτριας έως και την Περιφερειακή Οδό, συνολικού μήκους 330μ.

Στον οικισμό Γλώσσας η ανακατασκευή - ανάπλαση περιλαμβάνει το δρόμο από Επαρχιακή Οδό (Σχολεία) έως το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού μήκους 210μ.

Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσει άμεσα η σύναψη της σχετικής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής.                                                          

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=