Στη φάση της υλοποίησης οι νέες προσβάσεις για παραλίες της Αλοννήσου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-09, 10:41:41
Στη φάση της υλοποίησης οι νέες προσβάσεις για παραλίες της Αλοννήσου

Μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά νέες προσβάσεις σε παραλίες στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής, στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση «Αλώνια» προς Βρυσίτσα», προϋπολογισμού 435.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Με σχέδιο και προγραμματισμό η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, δημιουργεί νέες υποδομές για τα νησιά της Θεσσαλίας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση προς την παραλία Βρυσίτσα, με την βελτίωση και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους περίπου 2 χλμ. Η ασφαλής οδική πρόσβαση στις παραλίες της Αλοννήσου στοχεύει στην καλύτερη γνωριμία των παραθεριστών με την περιοχή και την αύξηση των διανυκτερεύσεων στο νησί».

Το έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση «Αλώνια», στην είσοδο του οικισμού της Χώρας, και καταλήγει στην παραλία Βρυσίτσα. Ο δρόμος στην παρούσα φάση είναι χωματόδρομος, μέτριας έως κακής βατότητας, μέσου πλάτους 3,5-5 μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ευχερής και ασφαλής χρήση του από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επισκέπτες. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε μήκος 1.810,71 m, τα αναγκαία τεχνικά για την απορροή των ομβρίων, καθώς και η απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Το έργο συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, αλλά και στην περεταίρω ανάπτυξή του, καθόσον με την αποκατάσταση της επικοινωνίας με την περιοχή στην οποία καταλήγει, διευρύνει τις προς επίσκεψη περιοχές στο νησί.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά τη σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=