Τουρκικό υποβρύχιο έπλεε χθες στις Σποράδες;

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-09, 09:58:27
Τουρκικό υποβρύχιο έπλεε χθες στις Σποράδες;

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί από το ΓΕΕΘΑ έφτασε μέχρι την είσοδο του Παγασητικού

Αίσθηση προκάλεσε χθες το ηλεκτρονικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο defencenet.gr σύμφωνα με το οποίο ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να έχει ημιαναδυθεί πριν βυθιστεί ξανά μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή μεταξύ Σποράδων και Πηλίου.

Το συμβάν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα defencenet.gr- έλαβε χώρα στις 10:25 το πρωί όταν το υποβρύχιο εντοπίστηκε να πραγματοποιεί ανάδυση κοντά στις ακτές του Πηλίου, συγκεκριμένα μεταξύ Σκιάθου και του ακρωτηρίου Σηπιάδος στο Νότιο Πήλιο, στο άνοιγμα δηλαδή του Παγασητικού Κόλπου.

Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική έρευνα του defencenet.gr προκειμένου να αποκλειστεί η περίπτωση ότι ήταν ελληνικό το υποβρύχιο (αν και η περιοχή ουδόλως προσφέρεται για κινήσεις ελληνικών υποβρυχίων) υπήρξε επιβεβαίωση ότι κανένα ελληνικό υποβρύχιο δεν έπλεε στην περιοχή.

Αντίθετα -σύμφωνα πάντα με το defencenet.gr- υψηλά ιστάμενη πηγή του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη τουρκικού υποβρυχίου στο Κεντρικό Αιγαίο τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «ένα σκάφος του τουρκικού Ναυτικού έπλεε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Αιγαίο και αυτό ήταν ένα υποβρύχιο στην περιοχή του Κεντρικού Αγαίου».

Ο λόγος -όπως εκτιμά η ιστοσελίδα- για τον οποίο το τουρκικό υποβρύχιο έπλεε σε αυτήν την μη ενδιαφέρουσα στρατηγικά περιοχή, είναι ότι το σημείο που εντοπίστηκε αποτελεί έξοδο των αποβατικών πλοίων του ΠΝ τα οποία σε περίπτωση κρίσης θα μεταφέρουν το 521Τάγμα Πεζοναύτων που εδρεύει στο Βόλο!

«Η κίνηση του τουρκικού υποβρυχίου είχε συγκεκριμένη στόχευση (και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες πλόες που δεν έχουν εντοπιστεί). Η ανίχνευση της περιοχής έχει ως στόχο την εκτέλεση θαλάσσιας απαγόρευσης στις ενισχύσεις που θα σπεύσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» καταλήγει το δημοσίευμα που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο αλλά και πολλά ερωτηματικά.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=