ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλυπτά από εφημερίδες

γλυπτά-από-εφημερίδες-711463

Εντυπωσίασε η έκθεση του Δημοσθένη Προδρόμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Πολύ θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτότυπη έκθεση έργων του εικαστικού Δημοσθένη Προδρόμου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Σταδίου και Μανδηλαρά, με τη φροντίδα της διεύθυνσης πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, περιελάμβανε την τελευταία του δουλειά, μια ενότητα από τρία γλυπτά και μια σειρά από κολάζ, που εκφράζουν τις σχέσεις γύρω από τη διανομή και τη συγκέντρωση της πληροφορίας, μέσα από το φάσμα πολλαπλών διαστάσεων. Η παραπάνω έκθεση είχε ως ουσιαστικό στόχο να ενεργοποιήσει τη σκέψη του θεατή γύρω από θέματα που σχετίζονται με την «έκρηξη» συνεχόμενης πληροφορίας και τη διοχέτευσή της στον άνθρωπο.

Ο δημιουργός έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε τοπικό επίπεδο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το 2006 έλαβε μέρος σε ομαδική έκθεση στην γκαλερί Urbis στο Manchester με τίτλο «Urban legends». Το 2009 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, με κολάζ, κατασκευές, και video art, ενώ το 2010 με κατασκευές και video art με τίτλο «Consumericus».

Σήμερα το έργο του συνεχίζει να διαμορφώνεται μέσα από φόρμες, υλικά και κατασκευές. Τα γλυπτά είναι φιλοτεχνημένα από κομμάτια εφημερίδας δεμένα μεταξύ τους, ώστε να καθορίζουν ανθρώπινες φιγούρες ή χαρακτηριστικά, που βρίσκονται σε μια διαρκή εξέλιξη.

Τα κολάζ σχηματίζονται μέσα από μια διαδικασία συλλογής χρωματιστών χαρτιών από διάφορες πηγές, τα οποία κόβονται και κολλιούνται. Κάθε έκθεση του δημιουργού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ανάλογα συναισθήματα αναμένεται η επόμενη παρουσίαση έργων του χαρισματικού δημιουργού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου