Μοσκοβισί: Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με Grexit

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-15, 18:17:35
Μοσκοβισί: Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με Grexit

«Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλεία που έχει κάνει» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο Επίτροπος τόνισε ότι απαιτούνται ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις, αν και εξήρε την σημαντική πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί. «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα και έχουν υποστεί πολλές θυσίες», τόνισε.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές «την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την προληπτική γραμμή» που θα προστατεύει τη χώρα κατά το πρώτο μετα-μνημονιακό έτος, το 2015.

Πρόσθεσε μάλιστα πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τη διαμόρφωση της επόμενης μετά το μνημόνιο ημέρας, με την υιοθέτηση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).

Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την Προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι δεν θέλει να παρέμβει σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα. «Αυτό δεν είναι δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=