Τέλης Σίμος: «Νίκη Βόλου και Στάικος Βεργέτης είναι «πανεπιστήμιο» για μένα»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-29, 18:05:08
Ο νεαρός Βολιώτης τεχνικός μίλησε για την παρουσία του στον κυανόλευκο πάγκο
Τέλης Σίμος: «Νίκη Βόλου και Στάικος Βεργέτης είναι «πανεπιστήμιο» για μένα»

Ο προπονητής της φετινής Κ17 της Νίκης Βόλου και συνεργάτης του Στάικου Βεργέτη στην «πρώτη» ομάδα, Τέλης Σίμος, προχώρησε στον δικό του απολογισμό, για τη χρονιά που πέρασε, μιλώντας στο nikifc.gr

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην παρουσία της Κ17 και τη συμμετοχή της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League, το ανακαινισμένο Παντελής Μαγουλάς, τους στόχους του για τη συνέχεια, αλλά και τον Στάικο Βεργέτη. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για την παρουσία της Κ17: «Η Νίκη Βόλου ήταν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό «σχολείο», για μένα, φέτος. Οσον αφορά την Κ-17, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, ανέλαβα ως πρώτος προπονητής μία αγωνιστική ομάδα. Συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο, δυστυχώς, δεν ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα παιδιά. Διεξήχθη ένα πρωτάθλημα, απλά για να γίνει, η οργάνωση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Αυτό ήταν το παράπονο και το δικό μου, και των παιδιών για φέτος. Πραγματοποιήθηκε ένα πρωτάθλημα με 7-10 αγωνιστικές, δε θα μπορούσε κανένα παιδί που αξίζει, να δείξει πράγματα σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα. Για εμάς, ειδικά, ήταν πολύ δύσκολο, η ομάδα μας στελεχώθηκε πολύ αργά, λόγω της χρονικής πίεσης που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι, από πολύ νεαρά παιδιά και το Δεκέμβριο ήρθαν κάποια πιο έμπειρα και βοήθησαν περισσότερο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου μαζί τους, το διάστημα που δουλέψαμε μαζί».

Για τη συμβολή του... νέου γηπέδου και του Στάικου Βεργέτη: «Αυτό που παρατήρησα, στα μέσα της θητείας μου στη Νίκη, είναι ότι εκεί που ψάχναμε όλο τον χρόνο παιδιά να έρθουν στην ομάδα, ξαφνικά ήρθαν αρκετά μόνα τους να χτυπήσουν την πόρτα μας. Αυτό πιστεύω συνέβη, εξαιτίας της αναβάθμισης του «Παντελής Μαγουλάς» και της έλευσης του Στάικου Βεργέτη στην πρώτη ομάδα. Οταν ένα παιδί γνωρίζει πως ο προπονητής της πρώτης ομάδας αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους παρακολουθεί συχνά, θέλει να έρθει στην ομάδα και να διεκδικήσει την ευκαιρία του. Ηταν «κράχτης» για πολλά νέα παιδιά το όνομά του.

Κατά γενική ομολογία, η συνεργασία μου με τον Στάικο ήταν άκρως διδακτική, ήταν ένας δάσκαλος για μένα. Επίσης, ακολουθούμε την ίδια νοοτροπία, οι σκέψεις του για το ποδόσφαιρο, γενικά, ταυτίζονται με τις δικές μου. Φερ’ ειπείν, θα θέλαμε και οι δύο, σε συζητήσεις που είχαμε μέσα στη χρονιά, να δούμε παιδιά από τις ακαδημίες μας, στο μέλλον, να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Παιδιά ντόπια, που αγαπούν την ομάδα, που θα φέρουν την οικογένειά τους στο γήπεδο».

Για το αν θα συνεχίσει στο ίδιο πόστο: «Από ’κει και πέρα, όσον αφορά τη νέα χρονιά, έχω ήδη επαφές με τους ιθύνοντες της ομάδας και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω σε αυτήν, στο ίδιο πόστο, τόσο στην Κ-17, όσο και στην πρώτη ομάδα. Φυσικά, με ενδιαφέρει και η δουλειά στις Ακαδημίες. Επαναλαμβάνω, Νίκη Βόλου και Στάικος Βεργέτης είναι «πανεπιστήμιο» για μένα».

Για το μέλλον της ΠΑΕ: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, βλέποντας τους ανθρώπους που στελεχώνουν διοικητικά την ομάδα. Βλέπω τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, τον Βασίλη Βενέτη, άνθρωποι σοβαροί που ήρθαν εδώ, για να κάνουν μία σοβαρή δουλειά, η οποία θα «μείνει» στην ομάδα. Δεν είναι παράγοντες που πλαισίωσαν την ομάδα, για να την παρατήσουν ξαφνικά, μία μέρα. Ολοι να τους έχουμε εμπιστοσύνη και συσπειρωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά».

«Υπό τη σκέπη της ΕΡΤ η 30άρα SuperLeague 2» 

Η ΕΡΤ εγκαταλείπει τη SL1, αλλά θα είναι ο αποκλειστικός τηλεοπτικός πάροχος της SL2. Με δεδομένο ότι στην επόμενη σεζόν θα υπάρχουν μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Δημόσια Τηλεόραση αφήνει τη μεγάλη Λίγκα σε Nova-Cosmote και περιμένει την αναδιάρθρωση για να παίξει κεντρικό ρόλο στη μικρή Λίγκα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της SL2, η ΕΡΤ θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν, αποτυπώνοντας το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας (15 ομάδες στο Βορρά και 15 στο Νότο), ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα του dikisports, με τις ομάδες κυρίως της FootballLeagueνα περιμένουν στο... ακουστικό τους. Με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών να παραμένει στον αέρα, στη Νίκη Βόλου δεν μπορούν να περιμένουν και έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε όποια κατηγορία κι αν τους βρει να αγωνίζονται.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=