Δολοφονία στην Αρκίτσα: Οι συνομιλίες που «έκαψαν» «μαύρη» χήρα και εραστή

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-09, 10:24:59
Δολοφονία στην Αρκίτσα: Οι συνομιλίες που «έκαψαν» «μαύρη» χήρα και εραστή

Τον τρόπο με τον οποίο η «μαύρη» χήρα της Αρκίτσας κατηγορείται ότι σχεδίασε τη δολοφονία του Γερμανού συντρόφου της, Gerd – Peter Baumbeger με τη βοήθεια του εραστή της, παραθέτουν με κάθε λεπτομέρεια οι δικαστές στο βούλευμα με το οποίο παραπέμπουν τόσο την ίδια τη 47χρονη όσο και τον 56χρονο συνεργό της σε δίκη για έγκλημα στη Φθιώτιδα, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, «φωτιά» για τους κατηγορούμενους ήταν όσα προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και από τις καταθέσεις φίλων ή συνεργατών τους , που με τα όσα είπαν κατέρριψαν βασικούς ισχυρισμούς τόσο της 47χρονης όσο και του 56χρονου εραστή της.

Ο 55χρονος Baumbnerger εντοπίστηκε νεκρός με δύο σφαίρες. από κυνηγετικό όπλο, μέσα σε έναν ελαιώνα. Το θύμα έφερε ένα τραύμα στο κεφάλι και άλλο ένα στην κοιλιά. 

Κατά τους δικαστές, η 47χρονη Θεοδότα Α., που σχεδίασε το φονικό, “είχε ισχυρότατο κίνητρο” να πείσει τον 56χρονο σύντροφό της Δημήτρη Σ. να σκοτώσει τον Baumbeger, καθώς, αφενός χρωστούσε στο θύμα 250.000 ευρώ, αφετέρου θα καρπωνόταν την περιουσία του, κάτι που επιχείρησε να κάνει συντάσσοντας πλαστή διαθήκη. Παράλληλα, θα αποκτούσε και τον πλήρη έλεγχο λογαριασμών στην Ελβετία που φαίνεται να ανήκαν στον Γερμανό.

Η μεγάλη ζωή

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα «από την αρχική της κατάθεση απέκρυψε τις οικονομικές συναλλαγές που είχε με το θύμα και τις οικονομικές υποχρεώσεις που απέρρεαν από το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είχε υπογράψει και με το οποίο αναγνωρίζει ότι οφείλει στο θύμα το ποσό των 250.000 ευρώ, υποχρεωνόταν να του καταβάλλει την οικία της στον Κέδρο Αρκίτσας χωρίς αντάλλαγμα, του παραχωρούσε το δικαίωμα οίκησης στην ανωτέρω οικία χωρίς μίσθωμα, υποχρεώθηκε να του καταβάλλει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, καθώς και το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως για την αποπληρωμή των οφειλών της προς αυτόν, ενώ απέκρυψε και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο επήλθε ρήξη στις σχέσεις τους, ο οποίος ήταν η ανειλικρινής στάση της απέναντι στο θύμα σχετικά με τις οικονομικές τους συναλλαγές και το χρέος που προέκυψε σε βάρος της περιουσίας του Baumbeger, αναφέροντας ψευδώς ότι η ρήξη μεταξύ τους επήλθε λόγω του ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον θανόντα…».

Ακόμη τονίζεται ότι «από την ανάλυση της τηλεφωνικής σύνδεσης που κατείχε η κατηγορουμένη, προέκυψε ότι αυτή χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά τουλάχιστον από τις 16/11/2017 για να επικοινωνεί με τον θανόντα πρώην σύντροφό της… Λογικό θα ήταν η κατηγορουμένη να απενεργοποιήσει τα δεδομένα διαδικτύου της τηλεφωνικής σύνδεσης μετά την ανεύρεση του πτώματος του πρώην συντρόφου της, αφού στο διάστημα που μεσολάβησε η ίδια υποτίθεται πως τον αναζητούσε. Εκείνη, όμως, όπως διαπιστώθηκε, προέβη στην απενεργοποίηση στις 9 Ιανουαρίου 2018, ημέρα τέλεσης της ανθρωποκτονίας και περί ώρα 16:17, ήτοι λίγα λεπτά πριν συναντήσει για τελευταία φορά το θύμα…».

[ethnos.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=