ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντάει η Αντωνιάδου για τη συνεργασία της με τη NASA

τι-απαντάει-η-αντωνιάδου-για-τη-συνεργ-372870

Τη δική της απάντηση έδωσε η Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου μετά το σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο καθώς καθηγητής πανεπιστημίου σε Ίδρυμα της Γαλλίας αμφισβήτησε την συνεργασία της με τη NASA.

Η νεαρή ερευνήτρια κοινοποίησε ένα τιμητικό βραβείο για τη συμμετοχή της στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης για την εξερεύνηση του διαστήματος, το οποίο υπογράφεται από τον διευθυντή συνεργαζόμενου κέντρου με τη NASA. Μεταξύ άλλων η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρει: “Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω”.

Η Ελένη Αντωνοπούλου έγραψε στο facebook:

“Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω.”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου