Συνεχίζουν την αποχή διαρκείας οι δικηγόροι

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-15, 19:01:15
Συνεχίζουν την αποχή διαρκείας οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Κατόπιν αυτού η αποχή των δικηγόρων, η οποία αποφασίσθηκε με πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, συνεχίζεται.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας επισημαίνεται ότι «η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του δικηγορικού σώματος».

Αναφέρεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, θα συγκληθεί -εντός 24 ωρών- η συντονιστική επιτροπή και Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=