Βούλτεψη: Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει τη χώρα σε περίπτωση εκλογών

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-15, 12:03:20
Βούλτεψη: Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει τη χώρα σε περίπτωση εκλογών

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις για κήρυξη πιστωτικού γεγονότος στη χώρα εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Αναφερόμενη, δε, σε δήλωση του Αλ.Τσίπρα ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες -και όχι μόνο πολιτικές- στην κυβέρνηση σημείωσε: «Η προειδοποίηση επιστρέφεται, θα αποδοθούν πράγματι ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και θα διαλέξει εκείνος το όργανο υπό τους ήχους του οποίου θα του αποδοθούν αυτές οι ευθύνες.»

«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά για τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται περί δικτατορίας, πρόκειται περί της πραγματικότητας... υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η χώρα βρισκόταν ήδη σε πορεία ανάκαμψης, είχε αρχίσει ήδη η ανάπτυξή της, συζητούμε τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να την πάνε πίσω, προφανώς επειδή δεν θέλουν να φύγει το μνημόνιο».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση των αγορών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Ακούνε ότι εμείς είμαστε σκληρά καρύδια, ότι εμείς θα πάμε για μια διαπραγμάτευση στη διάρκεια της οποίας θα παγώσουμε ή θα θάψουμε το χρέος και δεν θα πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, ακούει ότι θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν εταίροι και αγορές».

Αναφερόμενη στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα περί απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση για τις πράξεις της, η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι η κυβέρνηση του την επιστρέφει και πρόσθεσε:

«Εάν κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην ΕΕ, αυτό αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, αυτά όλα τα οποία ακούγονται οδηγούν σε αυτό, σε διακινδύνευση της χώρας όσον αφορά στη θέση της στην ΕΕ.»

Συμπλήρωσε ακόμη: «Επειδή άκουσα τον κ. Τσίπρα ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές. Η προειδοποίηση επιστρέφεται, θα αποδοθούν πράγματι ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και θα διαλέξει εκείνος το όργανο υπό τους ήχους του οποίου θα του αποδοθούν αυτές οι ευθύνες. Σε περίπτωση που κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην ΕΕ, πράγμα το οποίο θα αποτελεί εθνική καταστροφή γιατί η ΕΕ μας προφυλάσσει από πολλά αν δούμε και τον περίγυρο τότε του επιστρέφεται η προειδοποίηση.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=