Εκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-12, 12:16:50
Εκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Χώρο Τέχνης «δ.»

«Το μποστάνι του γερμανικού ρομαντισμού» παρουσιάζει  ο Βολιώτης εικαστικός στον Χώρο Τέχνης «δ.»

 

Το ενδιαφέρον των φιλότεχων προσελκύει η έκθεση έργων του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Το μποστάνι του γερμανικού ρομαντισμού» στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Η ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στην γκαλερί «δ.» συγκεντρώνει τη διαχρονική ματιά του καλλιτέχνη προς την έννοια της καλλιέργειας. Καλλιέργεια της γης, της γλώσσας, της γνώσης και του ψυχικού κόσμου. Ερασιτέχνης αγρότης ο ίδιος, μεταφέρει την εμπειρία του από τη «βάναυση» γοητεία της καλλιέργειας στη δημιουργική διαδικασία επινοώντας κυκλική μεθοδολογία αγροτικού τύπου, καθάρισμα, όργωμα, φύτευση, πότισμα, σκάλισμα, κλάδεμα, συγκομιδή, καθάρισμα.

Η έκθεση συγκεντρώνει ζωγραφικά έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων από διαφορετικές χρονικές περιόδους του καλλιτέχνη, ακρυλικά σε καμβά ή δερματίνη, τεχνικές της χαρακτικής σε πλεξιγκλάς, στιλό διαρκείας σε χαρτί.

Οι διαφορετικές τεχνικές συνδέονται με ενιαίο αφήγημα, που μελετά τις καλλιέργειες μιλώντας στην ουσία για τον χρόνο. Τον βιολογικό χρόνο, τον προσωπικό χρόνο και ρυθμό που συνήθως δεν συμπίπτει με την ταχύτητα της τρέχουσας παραγωγικής και καταναλωτικής πραγματικότητας.

Info. Ο Χώρος Τέχνης «δ.» βρίσκεται στη διεύθυνση Χατζηαργύρη με Ιάσονος στον Βόλο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=