ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανδαισία ήχων και μουσικής στο φεστιβάλ Πάου

πανδαισία-ήχων-και-μουσικής-στο-φεστι-317739

Το φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου

Ηχογραφημένες μουσικές συναντήσεις του φεστιβάλ Πάου 2019 παρουσιάζει το Δεύτερο Πρόγραμμα από σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου και για όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ.

Το φεστιβάλ Πάου 2019 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε από τις 20 ώς τις 27 του περασμένου Αυγούστου για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της παλαιάς μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρουσιάσεις δίσκων και πρώτες εκτελέσεις, συνυπάρξεις πρωτότυπες με αφορμή το φεστιβάλ, συνδυασμοί απλών και περίπλοκων μουσικών δράσεων, αλλά και συνεργασία με το θέατρο Αλώνι με τη φιλική συνδρομή του Μουσικού Χωριού ήταν ο καρπός της φετινής χρονιάς.

Σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 22.00 το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μεταδίδει ηχογραφημένο το «The Continuum Project» Tabakis / Gasparatos Guitar Duo.

Το κιθαριστικό ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη και Δημήτρη Γασπαράτου παρουσίασε το project «Continuum», που περιγράφει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής μουσικής μέσω συνθέσεων δύο και πλέον αιώνων με το μοναδικό ηχόχρωμα που παράγουν δύο κλασικές κιθάρες. Από τον Bach, τον Kurt Weil, τον Satie και τον Grieg έως τον Chick Corea, τον Gismonti, τους Abercrombie & Towner και άλλους, το Tabakis / Gasparatos Guitar Duo εκθέτει τη δική του εικόνα για το «συνεχές» (Continuum) της δημιουργικής μουσικής, δίνοντας έμφαση στην κοινή πορεία αισθητικών τάσεων και κατευθύνσεων που απέχουν μεταξύ τους χρονικά.

Στη συνέχεια, στις 23:00, θα μεταδοθεί ηχογραφημένη η συναυλία της Γεωργίας Βεληβασάκη και του Ανδρέα Ζιάκα, «Ιδιωτικές μουσικοποιητικές χειρονομίες».

Η Γεωργία Βεληβασάκη, ιδιαίτερη, εκφραστική και δροσερή φωνή, μαζί με τον δεξιοτέχνη κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα, παρουσίασαν πρόγραμμα με ιδιωτικές μουσικοποιητικές χειρονομίες, ανδαλουσιανά φλαμένκο, σαγηνευτικές μελωδίες της Αργεντινής, τσιγγάνικα της Γρανάδας, σεφαραδίτικες καντάδες, αλλά και τραγούδια από τη δισκογραφική συνεργασία τους με τον διεθνούς φήμης μαέστρο του Tango Nuevo Luis Borda. Ηχογράφηση Γιάννης Μαυρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου