ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καυστική σάτιρα στον Βόλο

καυστική-σάτιρα-στον-βόλο-320276

Ο Δημήτρης Δημόπουλος για πρώτη φορά εμφανίζεται στον Βόλο

Μετά το κλασικό «Αντί διδακτορικού» και την άκρως πρωτότυπη «Υπερπαραγωγή», ο γνωστός κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ώς τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα.

Ο σταντ απ μονόλογος του Δημήτρη Δημόπουλου με τον καυστικό τίτλο «Καφρόκρεμα» καταφθάνει στον Βόλο μετά τις σολντ άουτ παρουσιάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις, αύριο Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 21.00, για μία παράσταση στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», αίθουσα «Νίκος Κολοβός», Κουμουνδούρου με Ιάσονος.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σκέπης Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Δημήτρης Δημόπουλος (ΣΚΠΙΔΔ).

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε ως σταντ απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες κωμωδίας». Εχει γράψει τους σταντ απ μονολόγους «Αντί διδακτορικού» και «Υπεραπαραγωγή», καθώς και το λιμπρέτο για τις όπερες «Το λυκόφως των χρεών», «Αir Rossini» και «Yasou Aida!», για το οποίο βραβεύτηκε με το έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Εργου από την Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα «Kafka – Fragmente», «Das Schubert Diploma» και «Νυχτερινά τραγούδια», την οπερέτα «Σατανερί», καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις «Οι ευνοούμενοι του Μίδα» και «Τσάικα!». Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα «Once», «Νυχτερίδα» και «Πιμπινόνε». Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρωσικά, είναι πτυχιούχος υποκριτικής από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ιασμος, πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθηνών και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2020 περιοδεύει με τον νέο του σταντ απ μονόλογο «Καφρόκρεμα» και θα συμπράξει με την Εθνική Λυρική Σκηνή με τη μετάφραση του μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» και της οπερέτας «Νυχτερίδα», καθώς και με τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων με τη μετάφραση της οπερέτας «Ορφέας στον Αδη».

Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ και η τιμή προπώλησης 8 ευρώ έως σήμερα 31 Οκτωβρίου. Ηλεκτρονική προπώληση πραγματοποιείται στο viva.gr.

Σημεία προπώλησης Wind Ερμού 174 – 176, Δημητριάδος 84, Λεωφόρος Ειρήνης 13, Seven Spots Κ. Καρτάλη 222.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου