Οπερα στο «Αχίλλειον»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-21, 12:14:11
Οπερα στο «Αχίλλειον»

Η «Μανόν» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

 

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης, μετά τη συγκλονιστική πρεμιέρα της νέας σεζόν με την «Τουραντότ», παρουσιάζει τη συγκινητική «Μανόν» του Massenet το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 19.55 στο «Αχίλλειον».

Η ιστορία της Μανόν, που ξεκινά από αθώα χωριατοπούλα και γίνεται πολυπόθητη εταίρα και στο τέλος καταλήγει πάμφτωχη στη φυλακή, αποτελεί μια από τις πιο τραγικές ιστορίες της λογοτεχνίας και της μουσικής. Η καλλονή Lisette Oropesa ερμηνεύει την ακαταμάχητη Μανόν, τραγική γυναίκα που υποκύπτει στις ηδονές της ζωής, σε έναν ρόλο που αναδεικνύεται από την αποκαλυπτική σκηνοθεσία του Laurent Pelly. Ο Michael Fabiano είναι ο ερωτοχτυπημένος ιππότης Ντε Γκριέ, που ο αβάσταχτος έρωτάς του για τη Μανόν τον οδηγεί στην καταστροφή. Ο Maurizio Benini διευθύνει τη σπάνια αναβίωση της ρομαντικής όπερας του Massenet.

Η «Μανόν» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 1884 και γνώρισε τεράστια επιτυχία τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα θεωρείται η δεύτερη σε απήχηση και επιτυχία γαλλική όπερα μετά τη θρυλική «Κάρμεν» του Μπιζέ.

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 52 λεπτά και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com, αλλά και τη σελίδα στο facebook@metingreece.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=