Πολιτιστική εξόρμηση στο Διμήνι

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-17, 11:13:20
Πολιτιστική εξόρμηση στο Διμήνι

Αρχισε με επιτυχία ο φετινός κύκλος ξεναγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Αρχισε με ιδιαίτερη επιτυχία και θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής.

Η δράση υλοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και με μια μικρή συνδρομή μόνο της εισόδου για κάθε άλλη Κυριακή, που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση. Από το Υπουργείο Πολιτισμού ισχύει, ως γνωστόν, η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα μουσεία κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Για την πρώτη φετινή ξενάγηση είχε επιλεγεί ο αρχαιολογικός χώρος του Σέσκλου, όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν ή θυμήθηκαν ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος απολαμβάνοντας για περισσότερη από μιάμιση ώρα την πολιτιστική βόλτα και την ξενάγηση από την ξεναγό, υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Σωματείου Μελίνα Κωστίδη.

Η πρόεδρος του Σωματείου Σούλα Μπαρτζιώκα τόνισε στην υποδοχή ότι πρόκειται για την τρίτη χρονιά συνεργασίας, που επιφέρει πλούσια πολιτιστικά οφέλη και γνώση στους συμμετέχοντες, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής σημείωσε ότι η συνεργασία και οι δράσεις πολιτισμού θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς αποτελεί αίτημα πολλών γονέων και μαθητών.

Στο Διμήνι η ερχόμενη ξενάγηση

Η ερχόμενη ξενάγηση, δεύτερη για τον Οκτώβριο, σημειώνεται ότι η επόμενη θα γίνει τον Νοέμβριο, καθώς η μεθεπόμενη Κυριακή είναι παραμονή της Εθνικής Επετείου, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι από την ξεναγό Μελίνα Κωστίδη. Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής, τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.ά. εισέρχονται δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα. Οι άνω των 65 ετών δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, καθώς και άλλες κατηγορίες. Η τιμή του εισιτηρίου για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου είναι 4 ευρώ ολόκληρο και 2 ευρώ μειωμένο. Οσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό, εάν είναι εφικτό μέχρι μεθαύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου το πρωί, στην Ενωση Γονέων και συγκεκριμένα στη γενική γραμματεία του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλέφωνο 6977070414 και στο lianapashoudi@yahoo.gr.

 Η συνάντηση θα γίνει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, ώστε στις 10.30 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση. Σημειώνεται, ότι η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης του κάθε συμμετέχοντα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=