Η Ευρωπαϊκή μέρα συντήρησης γιορτάζεται στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-01, 11:04:27
Η Ευρωπαϊκή μέρα συντήρησης γιορτάζεται στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Η συντήρηση αγκαλιάζει το λαϊκό κόσμημα μέσω της συμμετοχής της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού στον γιορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας συντήρησης, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τη συντήρηση συλλογής κοσμημάτων λαϊκής τέχνης του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 13.00 στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, στην οδό Κοραή 79.

Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο συντήρησης και με προβολή διαφανειών, οι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης της Υπηρεσίας θα ενημερώσουν το κοινό για τα υλικά και την τεχνολογία κατασκευής των λαϊκών κοσμημάτων, τα αίτια φθοράς, τις επεμβάσεις συντήρησης και τους τρόπους διατήρησης και φύλαξής τους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διαφύλαξη και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή. Αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης, που γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πληροφορίες Τμήμα Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Εργων Τέχνης, στο τηλέφωνο 2421036987.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=