Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-24, 19:17:12
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη

Κουμπαράς αγάπης για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

 

Συναυλία προς τιμήν του μεγάλου στιχουργού Μανώλη Ρασούλη με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου με κουμπαρά αγάπης διοργανώνουν το Skiathoslife.gr και η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου. Τραγούδια του θα ερμηνεύσουν μαζί με τη μικτή χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η κόρη του Μανώλη Ρασούλη Ναταλία, η Κυριακή Δαμάσκου, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και ο Θάνος Ματζίλης. Τη διεύθυνση έχει ο Νίκος Χιώτογλου.

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια που το Skiathoslife.gr ενισχύει με αυτό τον τρόπο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Τον Ιανουάριο του 2017, παρουσία του τυφλού μουσικού Γιώργου Μπελίρη, συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν 1.000 ευρώ, ενώ το 2018 προσφέρθηκε σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα αξίας 1.200 ευρώ.

Φέτος η συναυλία, στην οποία επί σκηνής θα βρεθούν 40 μουσικοί, ερμηνευτές και χορωδοί, είναι προς τιμήν του Μανώλη Ρασούλη.

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν Κρητικός γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945. Διάσημος στην Ελλάδα τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, 22 cd, 8 βιβλία και ένα περιοδικό «Το Αυγό», με εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος στιχουργός της εικοσαετίας.

Γνωστός για τις πρωτότυπες και ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Ελληνα, με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα. Ηταν συνεπής στη βασική του ιδέα, ότι η Ελλάδα από φύση και θέση πρέπει να στραφεί προς τον πολιτισμό και όχι καταστροφικά προς τον μιλιταρισμό, ώστε να παίξει πρωτοποριακό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αντί να είναι ουραγός όπως τώρα.

Από τις 6 Μαρτίου του 2000 ζούσε στη νέα του πατρίδα, την Ισπανία, αν και όπως ο ίδιος έλεγε «πατρίδα μου είναι η συνείδησή μου». Ο Μανώλης Ρασούλης απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου 2011.

Πολύτιμοι συνεργάτες και εθελοντές στη συναυλία αλληλεγγύης είναι το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου, ενώ θα μεριμνά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το πολυιατρείο Σκιάθου του γενικού γιατρού Νίκου Εγνατιάδη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=