Μελωδικές νότες παντού στον Αγιο Λαυρέντιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-09, 10:36:51
Μελωδικές νότες παντού στον Αγιο Λαυρέντιο

Πολιτιστικός θεσμός το Μουσικό Χωριό, που διοργανώνεται το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου στον Αγιο Λαυρέντιο

 

Για 13η χρονιά το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, διοργανώνονται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Φέτος τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων έχουν σαν άξονα το παλλόμενο σώμα με όλες τις «εγγραφές» του στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Από τη θεματική αυτή θα αντληθούν ποικίλες εργαστηριακές δράσεις, που εστιάζουν στην εκφραστική επίγνωση του σώματος, στη φωνή, τον λόγο, την κίνηση, τον παλμό και τη δόνηση, καθώς και στην ανθρωπολογική έρευνα πεδίου.

Η διοργάνωση αξιοποιεί όλο τον αρχιτεκτονικό ιστό, τις κτιριακές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Λαυρεντίου, ώστε να στεγάσει καλλιτέχνες και επιστήμονες, που αναλαμβάνουν δράσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αλλά και να αποτελέσει τόπο συνύπαρξης και φιλοξενίας για πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας.

Οι διοργανωτές προσκαλούν σπουδαστές ή επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελευθέρους ή ακαδημαϊκούς ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλους τους φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν τις μέρες εκείνες στον Αγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνολικά 25 συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τεσσάρων εβδομαδιαίων περιόδων. Η πρώτη περίοδος προγραμματίζεται 15 – 22 Ιουλίου, η δεύτερη 5 – 11 Αυγούστου, η τρίτη 19 - 25 Αυγούστου και η τέταρτη περίοδος 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου.

Την ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού απαρτίζουν οι Κώστας Μακρυγιαννάκης καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός, Θύμιος Ατζακάς καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός, Αλέξανδρος Σεϊταρίδης διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster, Δημήτρης Ζαχαράκης συντονισμός παραγωγής και Μάγια Παπαγεωργίου γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=