Ιταλοί σημαιοφόροι στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-05, 19:33:50
Ιταλοί σημαιοφόροι στον Βόλο

Αναγεννησιακό θέαμα στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

 

Εκδηλώσεις και εκπλήξεις πλαισιώνουν την έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci, που εγκαινιάστηκε προχθές το βράδυ με επιτυχία στο «Ergon Showground» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αύριο Σάββατο 6 Απριλίου στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία του Αγ. Νικολάου θα εμφανιστεί μια μοναδική ομάδα σημαιοφόρων από την Ιταλία (Sbatieratoridi Ferrara) με παραδοσιακές αναγεννησιακές στολές, ενώ το ίδιο απόγευμα η ομάδα θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο Τσαλαπάτα στις 19.00 με είσοδο ελεύθερη.

Επίσης μεθαύριο Κυριακή 7 Απρίλιου και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή παρέλαση ξεκινώντας από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το πάρκο του Αγ. Κων/νου, ενώ το απόγευμα στις 19.00 θα βρίσκονται και πάλι στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το «Ergon Showground» και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου.

Υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και άλλους φορείς.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν μοντέλα των εφευρέσεων του Leonardo Da Vinci, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του «προκαλώντας» να διεισδύσουν στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο κ.ά. και να ανακαλύψουν περισσότερα για τη ζωή του καλλιτέχνη, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

Ολες οι θεματικές ενότητες συνοδεύονται από αναπαραστάσεις, εικόνες σχεδίων και έργων, βίντεο 3D για τη λειτουργία των μηχανών, προβολές και κείμενα.

Επίσης μέσω εκθεμάτων και οπτικοακουστικού υλικού αναπαράγεται η ζωή στην αναγεννησιακή εποχή, οι κατοικίες, η ένδυση, το φαγητό, η μουσική, η τέχνη… Ολα όσα αποτελούσαν το σκηνικό και την καθημερινότητα, από την οποία πήγαζαν η δημιουργικότητα και η έμπνευση του Leonardo Da Vinci.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=