Η «Aquapella» στο θέατρο Χόρτου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-30, 14:03:50
Η «Aquapella» στο θέατρο Χόρτου

Η «Χορτωδία» υποδέχεται την «Aquapella» αύριο Κυριακή 1 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου στις 20.00. Η πολύχρωμη συναυλία σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος στο Χόρτο.

Η Aquapella World Music Choir ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann. Η χορωδία ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται. Τραγουδούν πάντα στην πρωτότυπη γλώσσα της κοινότητας, από την οποία προέρχεται η μουσική που ερμηνεύουν.

Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Χόρτο, περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα Φίτζι και άλλα νησιά του Ειρηνικού, παραδοσιακούς ύμνους των Μαόρι, τσιγγάνικα και εβραϊκά τραγούδια καθώς και κομμάτια από χώρες όπως Γεωργία, Ιταλία, Βουλγαρία, Χιλή, Ρωσία και Ελλάδα, όλα στην πρωτότυπή τους γλώσσα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=