Εικαστικές πινελιές και φέτος στην Αγχίαλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-01, 13:36:18
Εικαστικές πινελιές και φέτος στην Αγχίαλο

Εκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του παλιού τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, για το χρονικό διάστημα από 11 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου η δημοτική ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στην προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών δημιουργών, διοργανώνουν καλοκαιρινές εκθέσεις νέων χειροτεχνών – καλλιτεχνών.

Το χρονικό αυτό διάστημα δύναται να παραταθεί στην περίπτωση που υπάρξουν αιτήματα από καλλιτέχνες για εκμίσθωση του χώρου και για τη συγκεκριμένη δράση. Ο χώρος θα παραχωρείται σε κάθε καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών για μία εβδομάδα. Ανάμεσα στους συμβαλλόμενους θα υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα αναφέρονται και θα συμφωνούνται οι όροι παραχώρησης και χρήσης του χώρου.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του δήμου, να παρουσιάσουν τα έργα τους, να συντελέσει στην αλληλογνωριμία των χειροτεχνών του δήμου, να οδηγήσει στη γνωριμία τους με το κοινό και να μυήσει τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα θέματα των ντόπιων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω: πρωτότυπες δημιουργίες – κεντήματα, ζωγραφική – αγιογραφία και κατασκευές, φωτογραφία, εικαστικό και καλλιτεχνικό κόσμημα, χειροποίητες εικόνες σε ξύλο, χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, καλλιτεχνική ανακύκλωση, είδη δώρων κ.ά.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 4 έως 8 Ιουνίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η αίθουσα θα παραχωρηθεί με σειρά προτεραιότητας που θα ορίζεται από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων βάσει πρωτοκόλλου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=