Παράσταση κουκλοθέατρου στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-03, 11:19:30
Παράσταση κουκλοθέατρου στην Αγριά

Το εργαστήρι κατασκευής κι εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς παρουσιάζει τη νέα του κουκλοθεατρική παράσταση «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», την Κυριακή 13 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στο θεατράκι του Ιδρύματος στην Αγριά.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, ειδικά διασκευασμένο για κουκλοθέατρο.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έγινε φέτος οκτώ ετών. Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Πορφυρογένη, υποστηρίζει με ενθουσιασμό κάθε προσπάθεια.

Η όμορφη βιβλιοθήκη του ιδρύματος είναι ο πυρήνας του εργαστηρίου. Φιλοξενεί τρία τμήματα με παιδιά όλων των ηλικιών κι εφήβους. Το εργαστήρι κουκλοθέατρου έχει στο ενεργητικό του μια σειρά παραστάσεων που κάθε φορά προτείνουν κάτι διαφορετικό, τόσο στις επιλογές των ιστοριών όσο και στον τρόπο προσέγγισης.

Προβάλλοντας την ανακύκλωση ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως κύρια βάση των κατασκευών του τη μεταμόρφωση ενός «ευτελούς» υλικού σε κάτι διαφορετικό κι απρόσμενο, προτρέποντας τα παιδιά να προσεγγίσουν τον θαυμαστό κόσμο της κούκλας με οδηγό τη φαντασία. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=