Σημαντική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-17, 20:16:50
Σημαντική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο

Παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους και φωτογραφιών δημιουργημένες από νέους πρόσφυγες και Eλληνες περιλαμβάνει η σημαντική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 20:00, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μαζί με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου» στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» (Μεταμορφώσεως 3, Βόλος 38333).

Η έκθεση συνδυάζει πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από προσφυγόπουλα και Ελληνες μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου», ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολλεγίου Ανατόλια και του Αρσάκειου Λυκείου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 με τη συμμετοχή μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια και νεαρών προσφύγων που διέμεναν σε δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα. Η δεύτερη φάση του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο και με πρόσφυγες από την Παλαιστίνη, τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες (πρόσφυγες και Έλληνες) είχε την ευκαιρία να δει τη ζωή του άλλου μέσα από τον φακό της κάμερας, μετατρέποντας την εμπειρία αυτή σε ντοκιμαντέρ, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη και την τεχνική υποστήριξη των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου.

Η συλλογή των ντοκιμαντέρ και των φωτογραφιών θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 4 Μαΐου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-21.00.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=