«Το μαύρο άλογο» στο Μεταξουργείο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-02, 11:44:44
«Το μαύρο άλογο» στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Το μαύρο άλογο», σε σκηνοθεσία Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο «Αχίλλειο» στις 21:15 (έναρξη 21:30). Πρωταγωνιστούν: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλστον, Κερκ Τόρανς, Μιριάμα ΜακΝτάουελ, Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «Μαύρο άλογο» είναι μία ταινία φορτωμένη βραβεία, για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του.

 Ο Τζένεσις Ποντίνι πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυία στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο. Η ζωή βαδίζει ανάμεσα σε κυλιόμενες πέτρες.

Οι πιο συνηθισμένες είναι ένας υπερβολικός συναισθηματισμός ή μια υπερβολική «οσκαρική» πατίνα, στρογγυλεμένες γωνίες και βολικά φινάλε. Το φιλμ του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπετσον, κατορθώνει να αποφεύγει τα περισσότερα από αυτά τα ελαττώματα, παραδίδοντας μια ιστορία που ακόμη κι αν αφήνει ένα θετικό συναισθηματικό πρόσημο, δεν προδίδει την αλήθεια της.

Ο ήρωάς της, Τζένεσις Ποτίνι, δοσμένος εξαιρετικά από τον Κλιφ Κέρτις σε μια ερμηνεία που δίνει στο φιλμ το κέντρο βάρους του, ένας άνθρωπος με μια ιδιοφυή λάμψη αλλά και βαθιά προβλήματα, δεν χάνει ποτέ την πολυπλοκότητά του κι ακριβώς αυτό είναι που τον κάνει συναρπαστικό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=