Παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-27, 12:51:41
Παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας του έργου «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους στο κατάμεστο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής, συνεχίζεται αύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου η σειρά των παραστάσεων.

Ο Αρχοντοχωριάτης γράφτηκε το 1970 κατόπιν παραγγελίας του Λουδοβίκου ΙΔ΄ και χαρακτηρίζεται από τον ίδιο το συγγραφέα ως κωμωδία-μπαλέτο. Πρόκειται για ένα είδος ψυχαγωγίας που ανθούσε ιδιαίτερα στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ’ ένα κράμα λόγου, μουσικής, τραγουδιών και χορού στο οποίο συνήθως συμμετείχαν ο βασιλιάς και οι αυλικοί του. Σε αυτό το μιούζικαλ της εποχής του, ο Μολιέρος προχωρεί σε μία καυστική σάτιρα του νεοπλουτισμού και της αστικής τάξης που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία μαϊμουδίζοντας τρόπους, συνήθειες, συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια του γελοίου. Στον Αρχοντοχωριάτη, ο σημερινός θεατής, μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από τη σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη. Στον Αρχοντοχωριάτη, έργο που πρωτοανέβηκε στην σκηνή τον Οκτώβριο του 1670, παρουσιάζει ο Μολιέρος ένα θέμα διαχρονικό, την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής. Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30π.μ ως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

 Στο τέλος των κυριακάτικων παραστάσεων γίνεται κλήρωση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού προσφορά του καταστήματος Game Ville. Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο, δίνονται στον ίδιο χώρο, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=