Εγκαινιάζεται απόψε έκθεση με φωτογραφίες από την Κερασιά

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-17, 14:02:38
Εγκαινιάζεται απόψε έκθεση με φωτογραφίες από την Κερασιά

Σπουδαία φωτογραφικά τεκμήρια περιλαμβάνει η έκθεση με θέμα «Εικόνες της προπολεμικής Κερασιάς μέσα από τον φακό του έφηβου Νίκου Στουρνάρα» που εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 8.30μμ στον δεύτερο όροφο του Ντε Κίρικο.  Η Η έκθεση διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς και εντάσσεται στον «Νοέμβριο φωτογραφίας 2017».

Για το έργο του Νίκου Στουρνάρα θα μιλήσουν οι: Αριστείδης Κοντογεώργης, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τμήματος φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών, Αίγλη Δημόγλου, Δρ. Ιστορίας, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, πρόεδρος του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου υπογραμμίζει ότι το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Τέχνης αποτελείται από 50 φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν στιγμιότυπα των αρχών του περασμένου αιώνα.

«Τα τεκμήρια είναι κυρίως λαογραφικού περιεχομένου της Άνω Κερασιάς από το 1929 μέχρι το 1935. Επίσης παρουσιάζονται φωτογραφίες του Νίκου Στουρνάρα που έχουν σχέση με την Κερασιά και χρονολογούνται από το 1920 μέχρι το 1928, και παράλληλα φωτογραφίες από την αντίσταση της περιόδου ‘43 – ’44, που προέρχονται κυρίως από την Κερασιά και τη Λέσχιανη», αναφέρει ο κ. Αλεξάνδρου.

H έκθεση στο Ντε Κίρικο είναι ένα κάλεσμα μνήμης και ιστορίας, θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και δίνει στους νεώτερους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο παρελθόν μέσα από το αρχείο του Νίκου Στουρνάρα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=