ΔΙΕΘΝΗ

Το Αεροδρόμιο της Βιέννης κατασκευάζει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστρία

το-αεροδρόμιο-της-βιέννης-κατασκευάζ-361333

Ο Vienna Airport άρχισε να κατασκευάζει τον μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστρία, ο οποίος προβλέπεται να καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσής του σε ηλεκτρικό ρεύμα από ηλιακή ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα ο φορέας εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βιέννης.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει περίπου 30 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλιακής ενέργειας ετησίως, οι οποίες αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση 7.000 νοικοκυριών ή στο 30% αυτής που χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Βιέννης σε έναν χρόνο.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καταλαμβάνουν μερίδιο ρεκόρ της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τότε που άρχισε η πανδημία του νέου κορονοϊού, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να επιταχυνθεί μια μετάβαση από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα τα ερχόμενα χρόνια.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 40% της κατανάλωσης ενέργειας στο ευρωπαϊκό μπλοκ ως το 2030, ενώ στους κλιματικούς στόχους της Αυστρίας περιλαμβάνεται η 100% παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για την κάλυψη των δικών της αναγκών και για εξαγωγή ως το 2030.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο, η παροχή ηλιακής ενέργειας έφτασε στο 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι του 2021, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο η ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης για το κλίμα Ember.

“Το Αεροδρόμιο της Βιέννης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον”, δήλωσε ο υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της Αυστρίας Μάγκνους Μπρούνερ.

Το πάρκο αυτό των 240 στρεμμάτων με τα περισσότερα από 50.000 ηλιακά πάνελ θα τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2022, σύμφωνα με τον Vienna Airport.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου