ΔΙΕΘΝΗ

Τραγικό δυστύχημα με 42 νεκρούς

τραγικό-δυστύχημα-με-42-νεκρούς-268265

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη νοτιοδυτική Γαλλία. Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή Puisseguin, στην επαρχία Gironde, περίπου σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από το Μπορντό.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό. Το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες και κατευθυνόταν νότια προς την περιοχή Lanes, κοντά στο Μπορντό.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν ηλικιωμένοι, που είχαν κερδίσει το ταξίδι σε διαγωνισμό.

Μετά τη σύγκρουση σε επικίνδυνη στροφή του δρόμου, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Επί τόπου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Ο ένας από τους νεκρούς είναι ο οδηγός του φορτηγού και όλοι οι υπόλοιποι είναι επιβαίνοντες στο λεωφορείο.

Οι πρώτες εικόνες:

Η επικίνδυνη στροφή όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα

Συντετριμμένοι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν στην περιοχή

Συντετριμμένοι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν στην περιοχή

Στην περιοχή του δυστυχήματος βρέθηκαν ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ και ο υπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί.

Από την Αθήνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιούνται και πως ο ίδιος «έχει βυθιστεί στη θλίψη από αυτή την τραγωδία».


Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα στη Γαλλία από το 1982, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 53 άτομα (στην πλειονότητά τους παιδιά) στην Μπον της Βουργουνδίας.

Γαλλία, 31 Ιουλίου 1982: Τροχαίο δυστύχημα με 53 νεκρούς

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου