Αναβρασμός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-16, 14:29:08
Αναβρασμός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Hρθαν μεταθέσεις με λευκή ημερομηνία - Στο «σκοτάδι» οι διαδικασίες μετακίνησης των στρατιωτικών

 

«Καζάνι που βράζει» το στρατόπεδο «Γεωργούλα». Το σήμα του ΓΕΣ, που όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ βάζει τίτλους τέλους στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των στρατιωτικών, οι οποίοι ενημερώθηκαν μεν για τη μετακίνησή τους, τα χαρτιά όμως των μεταθέσεων έχουν λευκή ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σε ενημερωτική σύσκεψη που έγινε μέσα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» σε ανώτερο επίπεδο αξιωματικοί και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, παρότι επιχείρησαν να έχουν μία πιο εκτενή ενημέρωση, δεν πήραν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που έθεσαν και τα οποία απασχολούν την πλειονότητα των στρατιωτικών που έχουν οικογένειες και βρίσκονται πλέον «επί ξύλου κρεμάμενοι».

Το σήμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού έστειλε μεν το μήνυμα με το οποίο ενημερώνονται όλοι ότι μετακινούνται, σε Αυλώνα η πλειονότητα και περίπου 40 στρατιωτικοί στον ναύσταθμο του Σκαραμαγκά, ωστόσο οι μετακινήσεις δεν έχουν ημερομηνία, καθώς δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα γίνει η μετακίνηση της Ταξιαρχίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε εκείνους που μετακινούνται υπάρχουν αρκετοί στρατιωτικοί ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ΑμεA). Οταν τέθηκε το θέμα στην προαναφερθείσα σύσκεψη απάντηση δεν δόθηκε.

Ανακοίνωση «Μαζί για τον Βόλο»

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καλεί την ηγεσία του ΥΕΘΑ να ενημερώσει άμεσα την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς ποια θα είναι τα ισοδύναμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των «Μαζί για τον Βόλο» έχει ως εξής: «Τα σημερινά (χθεσινά) δημοσιεύματα σχετικά με τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών προκαλούν ανησυχία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, παρουσία τοπικών βουλευτών και της αντιπεριφερειάρχη, για αντισταθμιστικά μέτρα σε περίπτωση μεταφοράς της Ταξιαρχίας. Με σεβασμό στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για τη θωράκισης της τοπικής οικονομίας, είχαμε κρίνει θετικά τη δέσμευση του υπουργού για «ισοδύναμα». Σε συνέχεια αυτής της δέσμευσης, ζητούμε ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματικών φορέων σχετικά με το ποια θα είναι αυτά τα «ισοδύναμα» και ποιο το πλάνο της εφαρμογής τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης και η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» είχαμε τονίσει εδώ και καιρό, την ανάγκη διαλόγου για τη μελλοντική αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου σε περίπτωση μεταφοράς, με σκοπό να υπάρξει μια επεξεργασμένη πρόταση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή απέδειξε την ανικανότητά της να υπερασπιστεί το τοπικό συμφέρον, επί ένα χρόνο δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο και τελευταία κρύφτηκε πίσω από fakenews περί hotspot για να δικαιολογήσει την αδράνειά της. Αν θέλουν να αναζητήσουν υπονομευτές της πόλης, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη».

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=