ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η όπερα της πεντάρας» στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

η-όπερα-της-πεντάρας-στο-θέατρο-της-π-340711

Από τη θεατρική ομάδα και τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η όπερα της πεντάρας» ανεβαίνει τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 21.00 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, Χατζηαργύρη 89, στον Βόλο, από τη θεατρική ομάδα «Τρίτος όροφος» σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι παραστάσεις δίνονται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μουσική και τραγούδια του Κουρτ Βάιλ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, κινησιολογία της Μαρίας Καραζάνου, υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας «Τρίτος όροφος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τη μουσική επιμέλεια και τη φωνητική διδασκαλία των μουσικών συνόλων του Πανεπιστημίου ανέλαβε η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ασπασίας Μπότα σε συνεργασία με το ΙΕΚ Βόλου και το τμήμα ένδυσης και σχεδίου μόδας, με υπεύθυνη την Ολγα Οικονόμου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ειρήνη Μπρόζου. Οι μουσικές προσεγγίσεις έγιναν από τα μέλη των μουσικών συνόλων με τη συνδρομή του κιθαρίστα, ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη και των κιθαριστών Δημήτρη Δεμίρη και Ανδρέα Ζιάκα.

Οι δύο καλλιτεχνικές ομάδες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία, προάγοντας μέσα από την καλλιτεχνική τους ματιά ζωντανό και πολύπλευρο μουσικό θέατρο. Αυτή τη φορά το τόλμημα είναι ένα πολιτικό έργο, που καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια την υποκρισία και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η σκληρή διαπίστωση φτάνει στο κοινό με ραφιναρισμένο χιούμορ και νεανική καυστικότητα μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες.

Την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος όροφος» απαρτίζουν οι: Ιακωβίνα Ακαμωτάκη, Αθανασία Γκιουλέκα, Ολγα Δούμκου, Ξανθούλα Θεοδοσίου, Θανάσης Θεοδώρου, Ελίνα Καραγιάννη, Μαρία Κατσίκη, Λεονάρντο Κοέν, Σοφία Κούρτη, Ευγενία Κυριακού, Φιλοθέη Κυδωνιάτη, Ιωσηφίνα Λαδάκη, Γιώργος Λακαφώσης, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Ευριδίκη Μαρκοπούλου, Κατερίνα Μήτα, Βαγγέλης Μπάκας, Θάλεια Μπάτρα, Σαββίνα Μπούταλη, Γιώργος Μυλωνας, Ελένη Νταβαρούκα, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μυρσίνη Πασχαλιά, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Χρύσα Παπαζήση, Ζωή Παπαχρήστου, Ντέμη Πέτρου, Ιωάννα Πριονιστή, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας, Θέμος Συρόπουλος, Κωνσταντίνα Τζούδα, Έλενα Τιλσιζόγλου, Αλκηστις Τσιλογλανίδου, Μιχάλης Τσίρος, Δήμητρα Τουρτούρα, Στέλλα Χατζοβούλου.

Τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου απαρτίζουν οι: Δημήτρης Δεμίρης, κιθάρα, Κωνσταντίνος Δεμίρης, κρουστά, Αντώνης Γιαννακούρας πιάνο, μεταλλόφωνα, Δέσποινα Αριστείδου πιάνο,μεταλλόφωνα, φωνή Ελπίδα Αγαπητού μεταλλόφωνα, φωνή Μάρθα Αρβανιτίδου φλάουτο, φωνή Θεοδώρα Περχανίδου, Κατερίνα Δετοράκη, Βικτώρια Ψωμιάδου, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, φωνή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου