ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για τη ζώνη ασφαλείας

βροχή-τα-πρόστιμα-για-τη-ζώνη-ασφαλε-753691

Σε αυστηρούς ελέγχους στους οδηγούς και συγκεκριμένα στην χρήση ζώνη έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στην παράβαση της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, από 644 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 10.284 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.207 παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (94), του Ηρακλείου (88), των Σερρών (58), της Ηλείας (48), της Αχαΐας (45), της Πιερίας (45) και της Πρέβεζας (44).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Οπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου