ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες

αλληλέγγυοι-με-τους-πρόσφυγες-288267

Αντίθετη με τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές που γεννούν πρόσφυγες και τα φαινόμενα ρατσισμού και επιθέσεων εναντίον των μεταναστών δήλωσε χθες η Αντιφασιστική Κίνησης Μαγνησίας, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ενώ για μεθαύριο Σάββατο, στις 9:30 μ.μ. διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τους Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη και την Ηχώ των Δρόμων.

Το μέλος της Αντιφασιστικής, Νίκος Κανελλής, τόνισε ότι «εκτός από τις επιθέσεις κατά των προσφύγων που γίνονται σε κράτη της Ευρώπης, βλέπουμε και τη μαύρη προπαγάνδα μίσους που γίνεται στην Ελλάδα. Για τις τοπικές υποθέσεις μεταναστών είπε ότι ο δήμος Βόλου οφείλει να πάρει μέτρα ανακούφισης.

«Εμείς ως Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σε συνεργασία με άλλους συλλόγους θα επισκεφτούμε τους χώρους διαμονής και φιλοξενίας των μεταναστών. Θα δούμε τι ανάγκες υπάρχουν και πως μπορούμε να παρέμβουμε. Οσο όμως αλληλέγγυοι κι αν είμαστε όσες διοργανώσεις κι αν πραγματοποιήσουμε εμείς κι ο κόσμος, που δείχνει μεγάλη ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση, οφείλει και ο δήμος Βόλου να λάβει μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Αντιφασιστική συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τρόφιμα εδώ και τρία χρόνια.

Από την πλευρά της το μέλος της κίνησης και φοιτήτρια Αντιγόνη Σαριπανίδου είπε ότι η Ευρώπη με την πολιτική της δεν είναι το σπίτι των προσφύγων αλλά προωθεί το φασισμό, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, λένε ότι δεν έχουν χρήματα.

«Το Αντιφασιστικό Κίνημα Μαγνησίας θα ξαναβγεί στο δρόμο για να διεκδικήσει μέριμνα για όλους τους πρόσφυγες» είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς διεκδικούμε άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου, παροχή ασύλου και ανακατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δημιουργία ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, καμία καπιταλιστική «αντιμετώπιση» των προσφύγων, οργανωμένη διάσωση, μεταφορά, καταγραφή, νομική και υγειονομική στήριξη» συμπλήρωσε.

Η Εύη Δημοκωστούλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και απεύθυνε κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας συγκεντρώνει είδη για βρέφη και παιδιά όπως πάνες, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, βρεφικό γάλα, χυμούς, γάλα, τρόφιμα όπως παστέλι, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες, φρυγανιές, είδη προσωπικής υγιεινής όπως χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου