ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωγράφος με διεθνή παρουσία

ζωγράφος-με-διεθνή-παρουσία-13765

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του καταξιωμένου εικαστικού Γιάννη Μιχαηλίδη με τίτλο «Πτυχώσεις 2014 – 2018» στο Χώρο Τέχνης « δ.» ( Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος ).

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της γενιάς του, όπως αυτή διαμορφώθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο, στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μια σειρά ζωγραφικών έργων που έχει δημιουργήσει από το 2014 μέχρι το 2018 και είναι αυτά που χαρακτηρίζουν όπως πάντα τη ζωγραφική του, είναι η χειρονομία και το πως αυτή η «χειρονομία» γίνεται στη ζωγραφική του «αχειροποίητη», σαν να μην έχει μεσολαβήσει ανθρώπινο χέρι.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1940. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Πήλιο. Από το 1961 μέχρι σήμερα έχουν οργανωθεί 37 ατομικές εκθέσεις των έργων του στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και την Μυτιλήνη. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε 6 Πανελλήνιες εκθέσεις ( Ζάππειο Μέγαρο ), με πρώτη συμμετοχή το 1963.

Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε εκθέσεις του εξωτερικού (Σόφια, Βουκουρέστι, Πολωνία, Ντάλας, Ν. Υόρκη), ενώ το 1970 στην έκθεση νέων καλλιτεχνών του Ε.Ε.T.E -Στέγη Γραμμάτων- τιμήθηκε με το Α΄ βραβείο ζωγραφικής.

Εργα του υπάρχουν στις συλλογές του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Βουλής των Ελλήνων, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Δημοτικής Πινακοθήκης Βόλου, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου, του Τελλόγλειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Εθνικής Τράπεζας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, της Πινακοθήκης Πιερίδη, της Πινακοθήκης Εμφιετζόγλου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Η νέα σειρά έργων του, με τίτλο «Πολύπτυχα 2014-2018» απαντά στην αμηχανία της ερώτησης της Ιστορίας της Τέχνης σχετικά με τη νεκρή φύση. Διάρκεια έκθεσης 19 Μαΐου έως 16 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου