ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινη κάρτα» στον ΕΟΠΥΥ από τους θεραπευτές Ειδικής Αγωγής

κόκκινη-κάρτα-στον-εοπυυ-από-τους-θε-523808

Στον αέρα και πάλι εκατοντάδες θεραπείες

Στον «αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες θεραπείες Ειδικής Αγωγής εξαιτίας των αλλεπάληλων αλλαγών που επιφέρει ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας με γνώμονα την περικοπή του προϋπολογισμού με κάθε δυνατό τρόπο, καταγγἐλουν οι θεραπευτές.

Οι ασφαλισμένοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι θεραπευτές καλούνται να επιτελέσουν το επιστημονικό τους έργο σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και όλοι μαζί παραμένουν «θεατές στο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους αρμοδίους να επιχειρούν να παρουσιάσουν πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα»|, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας προκαλούν χάος στην Ειδική Αγωγή με στόχο να μειωθεί η δαπάνη με κάθε τρόπο.

«Ξεκίνησαν με την απόπειρα επιβολής των voucher που σύσσωμη η θεραπευτική κοινότητα απορρίπτει. Παράλληλα, με μια σειρά από παραρτήματα και εγκυκλίους ασαφείς που ούτε οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν σωστά έχουν προχωρήσει σε μια άτυπη στάση πληρωμών έναντι των ασφαλισμένων. Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αναστολή των θεραπειών, καθώς το τοπίο στην Ειδική Αγωγή παραμένει θολό, σκόπιμα», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Παναγιώτης Μπούρος.

«Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή κανενός είδους σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν θα αποδεχθούμε καμία πληρωμή με voucher του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με συνέπεια και αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες μας σε παιδιά και εφήβους που μας χρειάζονται, ενώ καλούμε τους γονείς, που ως ασφαλισμένοι καταβάλουν κάθε μήνα τις εισφορές τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Διακυβεύεται και η δική τους δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τη θεραπεία που έχουν ανάγκη», αναφέρει με τη σειρά της η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ειδικής Αγωγής Φιλιώ Βλάχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου