ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακούραστη

ακούραστη-551548

Ακούραστη

Κοντά στις ανάγκες του νησιού βρίσκεται καθημερινά η ακούραστη Μάχη Κλωνάρη, αντιδήμαρχος Σκοπέλου. Η Μάχη που…μάχεται ακούραστα, σε πείσμα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου, παραδίδει τη σκυτάλη στο τέλος Αυγούστου, συνεχίζοντας, στο μεταξύ, τον αγώνα της καθημερινότητας σε όλα τα μέτωπα και ενόψει θερινής σεζόν. Ολα πρέπει να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους τουρίστες της καινούργιας σεζόν, με την αντιδήμαρχο να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι η δραματική έλλειψη προσωπικού δεν την αποθαρρύνει.

Γ.Υ.

Στήριξη

Εκπλήσσει ευχάριστα η εκπαιδευτική κοινότητα στη Μαγνησία, με τις πρωτοβουλίες, τις καινοτόμες δράσεις, την εξωστρέφεια και την όρεξη για δουλειά τόσο από τους ίδιους τους μαθητές, όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Το σχολείο αποδεικνύει καθημερινά πλέον ότι καταφέρνει και ξεπερνά τα στενά όριά του, πρωτοπορώντας με δράσεις ουσιαστικές και καινοτόμες, τη στιγμή κατά την οποία η Παιδεία στη χώρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με την ευθύνη να αποδίδεται κεντρικά. Μαθητές και δάσκαλοι προοδεύουν συνεχώς και τα δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς τους κόντρα στα τόσα προβλήματα πρέπει κάποια στιγμή να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αρμοδίων, προκειμένου να ασχοληθούν σοβαρά και ουσιαστικά με την Παιδεία δίνοντας λύσεις και καλύπτοντας κενά.

Β.ΚΑΡ.

Πάγια προβλήματα

Αρεοπαγίτης διενήργησε χθες επιθεώρηση στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, διαπιστώνοντας όπως ανέφερε ότι οι δικαστές στην πόλη επιτελούν στο ακέραιο το λειτούργημά τους. Ο ίδιος όμως διαπίστωσε και μία πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί. Τα κενά που υπάρχουν και για τα οποία θα γίνει προσπάθεια όπως ανέφερε να καλυφθούν. Ενα ακόμη χρόνιο αίτημα κατέθεσε υπόψη του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου που συναντήθηκε μαζί του, το κτιριακό των δικαστηρίων.

Ε.Χ.

Τα «Δουκάτα» της Ελλάδας

Η χώρα εδώ και πολλά χρόνια διοικείται (και ταλαιπωρείται) από διάφορα Δουκάτα, μικρά ή μεγάλα. Οι διάφορες Οργανώσεις, Αρχές, Εφορείες Μνημείων, Οργανισμοί, Δήμοι, Υπουργεία, διαγκωνίζονται ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Υπάρχει ένα τεράστιο αλαλούμ γραφειοκρατίας, συναρμοδιοτήτων και γνωμοδοτήσεων των Δουκάτων, μέσω των οποίων το καθένα προσπαθεί να έχει ισχύ (ίσως και λόγο ύπαρξης). Το τελευταίο τοπικό παράδειγμα: Το Δουκάτο του ΟΣΕ εναντίον του Δουκάτου του Δήμου, που φτιάχνει έργο στην οδό Δημητριάδος, γιατί λέει είναι ο δρόμος ιδιοκτησία του Δουκάτου του ΟΣΕ (!!!), που επ’ ευκαιρία βαφτίζει τον εαυτό του Κράτος.

Ετσι τα πάμπολλα Δουκάτα φρενάρουν τα πάντα. Ολα τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα ως και οι επενδύσεις είναι αιχμάλωτα των Δουκάτων. Δεν προχωρά τίποτα σε λογικό χρόνο.

Γιατί; Προφανώς, αν μη τι άλλο, και για να σιτίζεται το μισοαργόσχολο προσωπικό των Δουκάτων (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Χρειάζεται να το σκεφτούμε γενικότερα. Η εποχή «που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα» πέρασε ανεπιστρεπτί. Τα άγρια σκυλιά, που περιτριγυρίζουν τη χώρα μας ή περιφέρονται μέσα σ’ αυτήν, είναι ελεύθερα και πεινασμένα, θα μας καταβροχθίσουν όλους… και τους Δούκες μαζί.

Νικόλαος Τ. Παπαγεωργίου, σ. πολιτικός μηχανικός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου