ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπρος γκρεμός…

μπρος-γκρεμός-862329

Μπρος γκρεμός…

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας για τους δήμους. Από τη μία το Υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι έρχονται σοβαρές κυρώσεις σε όσους ΟΤΑ αποδειχθούν ενεργειακά σπάταλοι και δεν καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωση στην ενέργεια στο 10% που είναι και ο εθνικός στόχος για όλο το δημόσιο και από την άλλη υπάρχουν οι πολίτες που κανείς δεν θέλει να πληρώσουν το «μάρμαρο», για σχεδιασμούς που ενδεχομένως να κληθούν οι δήμοι να υλοποιήσουν για να μην τιναχθούν τα ταμεία τους στον αέρα. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκρουση.

Β.Κ.

Πρωτοβουλίες

Εστίασε στο πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ και πέτυχε διάνα, θέτοντας ως αιχμή του δόρατος της προεκλογικής του ουσιαστικά καμπάνιας το μήνυμα «Δεν βγαίνει ο μήνας». Πράγματι, ο μήνας δεν βγαίνει και το γνωρίζουν καλά, διότι το βιώνουν, οι περισσότερες τουλάχιστον κοινωνικές τάξεις. Απομένει να το αντιληφθεί και η κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες με γενναίες πολιτικές αποφάσεις, προκειμένου, αν όχι να επιλυθεί, τουλάχιστον να αμβλυνθεί το πρόβλημα, καθώς και στο Μαξίμου πλέον παραδέχονται ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Ας αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα, καθώς πέρα από τον μήνα, ελλοχεύει άμεσος πλέον ο κίνδυνος να μη βγει ούτε ο χειμώνας, για τους περισσότερους τουλάχιστον…

Β.ΚΑΡ.

Φύλαξη

Ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση έπραξε σωστά ή όχι με τη σύσταση του Σώματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οφείλει από την πλευρά της, σε απόλυτη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, να αναλάβει πρωτοβουλίες, εφόσον είναι στις προθέσεις της η υλοποίηση της απόφασης. Ακούγεται έντονα και ταυτόχρονα διαψεύδεται αρμοδίως ότι πρόκειται να μπει προσωρινά φρένο στη λειτουργία του Σώματος. Σε κάθε περίπτωση, αν κυβέρνηση, υπουργείο και αρχηγείο εμμένουν στη σχετική απόφαση, οφείλουν να αλλάξουν πολλά. Προφανώς, δεν συνέστησαν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προκειμένου στα δύσκολα να καλεί την Αστυνομία…

Β.ΚΑΡ.

Προβληματισμός

Στα πρόθυρα νέας οικονομικής κρίσης βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στον Βόλο, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Ισως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τα μέτρα για την επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρήσεις επιβιώνουν σε εξαιρετικά ασφυκτικό περιβάλλον.

Κ.Μ.

Απίστευτο

Ακόμη και σε καταγγελίες στην ΑΑΔΕ για πλαστές ή παραποιημένες αποδείξεις καταφεύγουν καταναλωτές, προκειμένου να κερδίσουν το μπόνους, που είναι μέχρι 2.000 ευρώ και να πάρουν οικονομική ανάσα. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

Κ.Μ.

Ακρίβεια

Αυξήσεις της τάξεως του 12% κατέγραψαν τον Αύγουστο οι τιμές για τα οικοδομικά υλικά. Κρατά όρθια τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή η αναστολή του ΦΠΑ. Είναι δεκάδες οι κλάδοι που σχετίζονται με τις κατασκευές.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου