ΤΟΠΙΚΑ

«Αναστοχάσου τη Νύχτα» στην Τσαγκαράδα

αναστοχάσου-τη-νύχτα-στην-τσαγκαρά-889454

Με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιστορικού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών (1746 μ.Χ.) στην Τσαγκαράδα Πηλίου φιλοξενείται το 9ο διεθνές σεμινάριο πειραματικού φωτισμού, που διοργανώνεται από την ελληνική επιτροπή φωτισμού, με τίτλο «Αναστοχάσου τη Νύχτα! – Rethink the Night!», με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών από την Ελλάδα και δέκα ακόμη χώρες του κόσμου.

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το βράδυ ο πρόεδρος του αστεροσκοπείου Βιέννης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον έναστρο ουρανό της, στον χώρο θέασης Πλατανάκια.

Αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση αποτελεσμάτων των εργασιών ομάδων που συμμετέχουν στο σεμινάριο για την ανάπλαση του νυκτερινού τοπίου στην περιοχή παρέμβασης, στην πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο σταυροδρόμι συνάντησης των ευεργετών, στην μοναδική τετράκρηνη σταυροειδή βρύση (1766 μ.Χ.) και στον γιγάντιο κορμό του γεροπλάτανου των Ταξιαρχών.

«Ετσι η Τσαγκαράδα, υποδεχόμενη συμβατές με την ποιότητα του νυκτερινού ουρανού της προσεγγίσεις εικαστικού φωτισμού σε αρμονία με το φυσικό νυκτερινό της τοπίο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει τις δυνατότητές της να εξελιχθεί σε πρότυπο εθνικό προορισμό αστρονομικού τουρισμού και να αναδειχθεί σε εθνικό περιβαλλοντικό παράδειγμα δημόσιου φωτισμού και προ παντός νυκτερινού αστικού τοπίου, απαντώντας με εικαστική ευαισθησία και εγκρατή παρεμβατικότητα στην ενεργειακή πρόκληση της εποχής μας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Η ΙΜΔ ευχαριστεί τους επαγγελματίες που διαθέτουν ξενώνες στην περιοχή, διότι συνέβαλαν ενεργά στη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την ομαλή διοργάνωση του σεμιναρίου και τη φιλοξενία των συντελεστών και των συμμετεχόντων σε αυτό, ενώ ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου πρόκειται να παραθέσει σχετικό αποχαιρετιστήριο δείπνο μετά τη λήξη των εργασιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου