ΤΟΠΙΚΑ

Δριμεία επίθεση Αχ. Μπέου για τα αδέσποτα και τις πλημμύρες

δριμεία-επίθεση-αχ-μπέου-για-τα-αδέσπο-891457

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Σφοδρή αντιπαράθεση με τους Ιάσ. Αποστολάκη και Απ. Ριζόπουλο

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Κάνοντας την καθιερωμένη ενημέρωση προανήγγειλε το επόμενο διάστημα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής. Ο κ. Μπέος προέτρεψε τις αντιπολιτεύσεις να είναι παρούσες για να ενημερωθούν κι αυτές για τα θέματα του δήμου, κατηγορώντας τις ότι είναι ανενημέρωτες και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Επιτιθέμενος χαρακτήρισε τους επικεφαλής των παρατάξεων «πολιτικούς κοπρίτες».

«Σας βλέπω καθημερινά και γελάω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ο οποίος θυμήθηκε την εμπειρία που βίωσε ο ίδιος με τη δικαστική περιπέτεια που είχε, λέγοντας ότι τον κυνηγούσαν χωρίς στοιχεία, για να πάει φυλακή.

Ο δήμαρχος Βόλου έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των αδέσποτων. Επισήμανε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά είπε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται με τα χέρια δεμένα.

«Υπάρχει εργολαβία και κάθε εννέα μήνες ο δήμος συλλέγει αδέσποτα και τα πηγαίνει στο καταφύγιο στις Γλαφυρές. Ο νόμος όμως ορίζει επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον. Πίεσαν οι φιλοζωικές και έβγαλαν έναν νόμο να τα έχουν καλά με όλους. Δεν νομοθετεί ο δήμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε και για το θέμα των πλημμυρών στη Νεάπολη. «Δεν κυκλοφορείτε καθημερινά έξω;», διερωτήθηκε. «Αν θεωρείτε ότι για εκατομμύρια κυβικά εκατοστά νερού που έπεσαν σε δύο ώρες και πλημμύρισαν τρεις περιοχές ευθύνεται η δημοτική αρχή, το παίρνω επάνω μου. Ευθύνομαι εγώ», σημείωσε.

Εξαπολύοντας επίθεση υπογράμμισε: «Είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Εσείς παρακαλάτε να γίνει μία καταστροφή για να βγείτε να κατηγορήσετε τη δημοτική αρχή. Γι’ αυτό και εσείς θα πάτε σπίτι σας πολύ σύντομα. Γιατί ο κόσμος κρίνει και αναγνωρίζει. Εμείς ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί από εδώ και ο κόσμος θα μας κρίνει. Σε ποιον κόσμο ζείτε; Ολη η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι η δημοτική αρχή είναι παράδειγμα προς μίμηση», πρόσθεσε και αποκάλεσε τους επικεφαλής «πολιτικούς κοπρίτες», επικαλούμενος τα έργα που έχει κάνει η δημοτική αρχή και την κριτική που δέχθηκε.

«Εχετε δει ξανά στον Βόλο συνέδριο της ΚΕΔΕ; Ο Βόλος θα προβληθεί παντού στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο

Από την πλευρά του ο Ιάσονας Αποστολάκης επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» επισήμανε: «Χαίρομαι που αναγνωρίζετε μετά από οκτώ χρόνια ότι το θέμα των αδέσποτων είναι πολύ σοβαρό, όταν λέγατε ότι θα το λύσετε σε τρεις μήνες».

«Εχω πάει εφτά φορές στον εισαγγελέα», απάντησε τότε ο κ. Μπέος. «Δεν είναι θέμα του εισαγγελέα», ανταπάντησε ο κ. Αποστολάκης και σημείωσε ότι η παράταξή του έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, αυστηρό έλεγχο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τους «δημοτικούς παρκαδόρους» και τσιπάρισμα ζώων.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον κ. Μπέο να επισημαίνει ότι γίνονται τσιπάρισμα και έλεγχος και να τονίσει: «Εγώ θεωρώ υπερβολικά τα χρήματα που ξοδεύει κάθε χρόνο η δημοτική αρχή, συνολικά 150.00 ευρώ για τα αδέσποτα. Οι προτάσεις που κάνετε είναι 500.000 ευρώ. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, πεινάει».

Αποστολάκης: Δεν έχουν γίνει αποστραγγιστικά έργα στη Νεάπολη

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» αναφέρθηκε ακόμη στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στις πλημμύρες και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχουν γίνει αποστραγγιστικά έργα στη Νεάπολη.

Ο δήμαρχος Βόλου ανταπάντησε ότι η Νεάπολη πλημύρισε από το 2014 που ανέλαβε τα ηνία του δήμου πέντε φορές όταν αυτό συνέβαινε δύο – τρεις φορές τον χρόνο.

«Κάναμε έργο. Λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε, όμως η Νεάπολη βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μπέος διευκρίνισε: «Εμείς δεν λειτουργούμε για ψηφοθηρικούς λόγους. Κλείσαμε τη νησίδα για λόγους ασφάλειας», σημείωσε και επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και καινούργιο έργο στην περιοχή που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. «Η δημοτική αρχή προσπαθεί καθημερινά, εξελίσσεται, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό ή τα ακραία καιρικά φαινόμενα», πρόσθεσε.

Απ. Ριζόπουλος: Εργα βιτρίνας στον Βόλο

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολου Ριζόπουλου. «Εμένα η τοποθέτηση του δημάρχου μου φάνηκε ως απολογία και όχι ενημέρωση.

Γίνονται έργα βιτρίνας που κρύβουν πραγματικά προβλήματα. Εγώ ρωτώ υπάρχει αντιπλημμυρική μελέτη στον Βόλο και στη Μαγνησία; Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Ξηριάς. Υπάρχουν έργα αντιπυρικής προστασίας; Σεπτέμβριος μήνας και σήμερα ακόμη κόβουν χόρτα στην Άλλη Μεριά», σημείωσε.

Η τοποθέτηση του κ. Ριζόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά.

«Και αντιπυρικές μελέτες υπάρχουν και αντιπλημμυρικές. Δεν μπορείτε να κινδυνολογείτε και σπέρνετε πανικό στο κοινό. Αλλάξτε πολιτική. Λέτε ψέματα. Τα πάντα υπάρχουν. Παραπληροφορείτε τον κόσμο. Ντροπή σας», σημείωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου